Menu
Sulejmani droomt in Brazilië van titel

Sulejmani droomt in Brazilië van titel

Miralem Sulejmani steekt in een goede vorm. Tijdens de eerste seizoenshelft was de Serviër geregeld bepalend voor Ajax. De vele trainingsarbeid betaalde zich de afgelopen maanden uit. In Brazilië bereidt Sulejmani zich deze week met Ajax voor op de herstart van de competitie. De aanvaller ziet een inhaalrace voor zich die Ajax uiteindelijk naar de 31e landstitel moet leiden.

Als Sulejmani een van de camera’s van Ajax TV aan het einde van de training even werkloos op een statief ziet staan, grijpt hij zijn kans. De rappe Serviër kruipt even in de huid van cameraman en zoomt vol op Siem de Jong in. Al snel heeft de clubtopscorer van Ajax in de gaten hoe de camera werkt en met wat subtiele bewegingen maakt hij er alsnog een fraai shot van. Sulejmani toont zich een snelle leerling.

De aanvaller van Ajax heeft naar eigen zeggen zijn beste halfjaar ooit achter de rug. Zowel op als buiten het veld. In de maanden na het kampioenschap verging het hem zowel op het veld als privé goed. Sulejmani werd voor het eerst vader van zoon Luca en scoorde er in 15 competitiewedstrijden lustig op los. Zijn elf treffers tekenen zijn toegenomen doelgerichtheid. Anders dan voorgaande jaren staat hij sinds afgelopen zomer op een gemiddelde dat richting een doelpunt per wedstrijd gaat. ,,Het is een van de punten waar ik het afgelopen half jaar flinke stappen in heb gezet. Met mijn doelpunten ben ik belangrijk geweest voor het team. De eerste seizoenshelft was mijn beste periode tot nu toe bij Ajax.”

,,We hebben genoeg kwaliteit om opnieuw de beste van Nederland te worden." ,,We hebben genoeg kwaliteit om opnieuw de beste van Nederland te worden."

Anders dan voorheen is de 23-jarige Sulejmani tegenwoordig met thuis bezig. Juist ook nu hij met Ajax aan de andere kant van de wereld zit. ,,Ik vind het altijd leuk om in een nieuw te land zijn, maar uiteraard mis ik mijn zoon en vriendin wel heel erg. Aan de andere kant: ik ben profvoetballer en daar hoort ook bij dat je veel van huis bent. Daar moet ik gewoon professioneel in zijn. Als we straks weer in Nederland zijn, is er gelukkig genoeg tijd om weer samen te zijn.”

Sulejmani heeft een helder doel voor ogen voor de tweede seizoenshelft. ,,Mijn wens is om opnieuw kampioen te worden met Ajax. Als ik dan zelf ook nog eens goed speel, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar uiteindelijk gaat het om het team en dus om het kampioenschap. We hebben genoeg kwaliteit om voor het tweede jaar op rij de beste van Nederland te worden. Bovendien denk ik dat we niet meer dezelfde fouten zullen maken als tijdens de eerste seizoenshelft. In de eerste twee wedstrijden tegen AZ kunnen we dat gelijk bewijzen.”

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Pro Shots (boven) en Ajax.nl