Menu
Sulejmani en Aissati twijfelgevallen

Sulejmani en Aissati twijfelgevallen

Het is nog maar de vraag of Miralem Sulejmani en Ismaïl Aissati woensdag in de laatste groepswedstrijd van de UEFA Champions League tegen Real Madrid in actie kunnen komen. Beide spelers kwamen zaterdagavond niet ongeschonden uit de strijd tegen Excelsior (4-1). Sulejmani heeft een gekneusde enkel, Aissati kampt met voetklachten.

Aissati moest zich als gevolg van de klachten aan zijn voet halverwege laten vervangen. Sulejmani kreeg vlak voor rust een tik te verwerken na een harde overtreding van Excelsior-verdediger Samuel Scheimann. Sulejmani, die na een uur spelen de 3-1 voor zijn rekening nam, kon de wedstrijd wel uitspelen.

Frank de Boer kan tegen groepswinnaar Real Madrid in ieder geval geen beroep doen op de langdurig uitgeschakelde Kolbeinn Sigthórsson (enkel) en Nicolai Boilesen (hamstring). Ook André Ooijer (hamstring), Siem de Jong (dijbeen), Dmitry Bulykin (kuit) en Derk Boerrigter (rug) staan al een aantal weken aan de kant met blessures.

Ajax heeft woensdag aan een punt genoeg om te overwinteren in de Champions League. Een nederlaag kan ook toereikend zijn, al is Ajax dan wel afhankelijk van de uitslag van Dinamo Zagreb - Olympique Lyon. Ajax staat drie punten voor op de Fransen en heeft een veel beter doelsaldo.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst