Menu
Sulejmani en El Hamdaoui trainen apart

Sulejmani en El Hamdaoui trainen apart

Ajax werkt toe naar de bekerfinale tegen FC Twente. Frank de Boer kon woensdag tijdens de training over zestien veldspelers en drie keepers beschikken. Miralem Sulejmani en Mounir El Hamdaoui trainden allebei apart. Beide aanvallers kampen met lichte spierklachten en sloegen de groepstraining uit voorzorg over.

Nog vier dagen en dan weet bekerhouder Ajax of de beker in Amsterdam blijft. In aanloop naar de bekerfinale tegen FC Twente heeft Frank de Boer weinig personele zorgen. Een mooie opsteker in de cruciale eindfase van het seizoen waarin Ajax in twee onderlinge confrontaties gaat uitmaken waar de beker en de kampioenschaal naar toe gaan.

Alleen Miralem Sulejmani en Mounir El Hamdaoui ontbraken woensdag bij de groepstraining op de Toekomst. Beide aanvallers kampen met lichte spierklachten waardoor ze individueel met de fysiotherapeut aan de slag gingen. Ook de langdurig uitgeschakelde Maarten Stekelenburg en Rasmus Lindgren hadden ieder een eigen fysio tot hun beschikking. Voor hen komt de bekerfinale te vroeg. Voor Sulejmani en El Hamdaoui is dat niet het geval. Zij trainden slechts uit voorzorg apart en zijn gewoon inzetbaar.

Een aantal Ajacieden verlengden de training nog even met een aantal afwerkoefeningen op het doel van Jeroen Verhoeven. Daarbij gold een bijzondere 'voetbalstraf'. Voor iedere misser moest de speler zich een aantal keer opdrukken. Toby Alderweireld kwam er het best van af. De verdediger was aardig op schot. Geregeld klonk het 'Alsjeblieft!' met zijn kenmerkende Belgische tongval over het trainingsveld. Toch ontkwam ook Alderweireld niet aan een paar keer opdrukken. Zo zette Verhoeven zijn teamgenoten tijdens het slot van de training nog aardig aan het werk.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Miralem Sulejmani trainde net als Mounir El Hamdaoui uit voorzorg apart. Miralem Sulejmani trainde net als Mounir El Hamdaoui uit voorzorg apart.
Frank de Boer geeft uitleg. Frank de Boer geeft uitleg.
Kenneth Vermeer speelt de bal in tijdens de rondo. Kenneth Vermeer speelt de bal in tijdens de rondo.
Lorenzo Ebecilio drukt zich op na een mislukt schot op het doel van Jeroen Verhoeven. Lorenzo Ebecilio drukt zich op na een mislukt schot op het doel van Jeroen Verhoeven.
Toby Alderweireld deelt een handtekening uit aan Mister Ajax Sjaak Swart. Toby Alderweireld deelt een handtekening uit aan Mister Ajax Sjaak Swart.