Menu
Sulejmani gaat voor landstitel

Sulejmani gaat voor landstitel

Miralem Sulejmani heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld voor komend seizoen. ,,Ik wil de landstitel winnen met Ajax”, zei de Serviër toen hij woensdag zijn contract ondertekende in de ArenA.

Miralem Sulejmani met het nieuwe Ajax-shirt. Miralem Sulejmani met het nieuwe Ajax-shirt.

De 19-jarige Miralem ‘Micky’ Sulejmani is de komende vijf jaar Ajacied. ,,Dat voelt heel erg goed”, vertelde de aanvaller. ,,Toen ik ongeveer twaalf jaar was stond ik al op foto’s in een shirt van Ajax. De club heeft een prachtige historie en er hebben heel veel grote voetballers gespeeld: Van Basten, Bergkamp, Cruijff.”

Ajax betaalde miljoenen voor de behendige voetballer. De overgang van Sulejmani gaat de boeken in als de duurste binnenlandse transfer tot nu toe. Van extra druk is desondanks geen sprake. ,,Ik houd me daar niet mee bezig. Ik weet niet eens het exacte bedrag van de transfer. Ik ben een voetballer en ik wil ook alleen maar denken aan voetballen.”

Miralem Sulejmani en technisch manager Danny Blind. Miralem Sulejmani en technisch manager Danny Blind.

Afgelopen seizoen maakte Sulejmani vijftien treffers in de Eredivisie. Hij durft niet te zeggen hoeveel hij er in zijn eerste jaar als Ajacied gaat maken. ,,Ik kan niets beloven. Ik wil gewoon belangrijk worden voor het elftal.”

De oud-speler van Partizan Belgrado is aanstaande maandag voor het eerst te bewonderen in Ajax-tenue. Om 11.00 uur begint hij op de Toekomst met zijn nieuwe collega's aan de eerste training. De eerste oefensessie onder leiding van Marco van Basten is live te zien via www.ajax.tv.

Bekijk op Ajax TV het eerste interview met Miralem Sulejmani als Ajacied >>

Ajax-directeur Henri van der Aat heft het glas met de nieuwe aanwinst. Ajax-directeur Henri van der Aat heft het glas met de nieuwe aanwinst.