Menu
Sulejmani hoopt op nieuw hoogtepunt

Sulejmani hoopt op nieuw hoogtepunt

De week waarin Ajax toewerkt naar de topper tegen PSV, is voor Miralem Sulejmani deels al geslaagd. Na de ochtendtraining vertelt de Servische Ajacied trots over zijn aanvoerderschap van de Servische ploeg voor spelers tot 21 jaar. Een overwinning op PSV is het beoogde volgende hoogtepunt.

De Ajacieden leverden vrijdagochtend in de beslotenheid van de ArenA hun trainingsarbeid. Vijftig minuten na de start van de oefensessie waren de Ajax-watchers van verschillende media welkom langs de lijn. De journalisten pakten daarmee het slot van de vrijdagtraining nog mee. De wekelijkse persdag staat vanzelfsprekend geheel in het teken van de naderende topper in Eindhoven. ,,PSV - Ajax is een classico, een heel speciaal duel’’, vertelt Sulejmani direct na de training. Navraag leert dat de Servische aanvaller vandaag eigenlijk alleen de warming-up op het gras voltooide. Daarna vervolgden ‘Micky’ en andere voetbalcollega’s die gisteren terugkeerden van internationale verplichtingen hun training binnen.

,,Ik denk dat onze vorm beter is dan die van PSV’’, stelt Sulejmani, terug aan de rand van het speelveld. De aanvaller voegt er vliegensvlug aan toe dat Ajax wat hem betreft niet als favoriet aan de aftrap verschijnt. ,,In deze speciale duels is de vorm juíst niet het belangrijkste. Er staan zoveel kwaliteiten tegenover elkaar… In de topduels komt het aan op keihard knokken en vooral ook heel slim zijn.’’

Trainer Martin Jol geeft aanwijzingen tijdens de vrijdagtraining. Trainer Martin Jol geeft aanwijzingen tijdens de vrijdagtraining.

De herinnering aan de laatste uitwedstrijd tegen PSV brengt een zorgelijke frons op het gezicht van Sulejmani. De 6-2 van 19 april is weliswaar verwerkt, maar nog lang niet vergeten. ,,Die dag maakten we fouten die we nooit meer mogen en waarschijnlijk ook niet zullen maken’’, is het spaarzame dat de Ajacied nog kwijt wil over het dramatisch verlopen duel. De gedachten aan de glansrijke overwinning op PSV, eerder in hetzelfde seizoen in de ArenA, laten de frons overgaan in een glimlach. Met een treffer en sterk spel had Sulejmani een mooi aandeel in de 4-1-thuiszege.

Afgelopen week vlogen veel Ajacieden weer uit naar hun nationale ploeg. Trainer Martin Jol moest het ook een aantal dagen stellen zonder de Serviër. De Servische Beloftenploeg kruiste in Novi Sad de degens met de leeftijdgenoten uit Israël. Aanvoerder Sulejmani loodste Servië U21 naar een 1-0-overwinning. Voor rust opereerde de Ajacied als spits, daarna vervolgde Sulejmani het treffen ‘op tien’, als offensieve centrale middenvelder. ,,We maken met de Servische Beloften een nieuwe start. Er komt een nieuwe generatie Servische spelers aan. Ik kreeg de aanvoerdersband omdat ik de meest ervaren speler ben bij Servië Onder 21. Het was mijn eerste interland als aanvoerder. Het aanvoerderschap betekent veel voor me.’’

Op Brabantse voetbalgrond hoopt Sulejmani zondag een vervolg te geven aan de goede competitiestart. In de seizoensouverture tegen FC Groningen opende Sulejmani de score. Vanwege een lichte knieblessure kwam hij tegen RKC Waalwijk slechts een halfuur in actie. ,,Maar in die korte tijd dwong ik wel vier kansen af’’, vertelt Sulejmani. Glimlachend: ,,Niet slecht toch?’’ Weer serieus: ,,Tevreden ben ik natuurlijk niet. Ik kan alleen tevreden zijn als ik heb gescoord.’’

Gregory van der Wiel gaat het duel aan met Dario Cvitanich. Gregory van der Wiel gaat het duel aan met Dario Cvitanich.
Demy de Zeeuw passt, Mitchell Donald komt net te laat. Demy de Zeeuw passt, Mitchell Donald komt net te laat.
Jol in een onderonsje met Mitchell Donald. Jol in een onderonsje met Mitchell Donald.
Luis Suarez werd tijdens de persdag geïnterviewd door een bijzondere journalist. De Uruguayaan was het onderwerp van de kijkersvraag op RTV-NH. Luis Suarez werd tijdens de persdag geïnterviewd door een bijzondere journalist. De Uruguayaan was het onderwerp van de kijkersvraag op RTV-NH.