Menu
Sulejmani: 'Ik kom sterker terug'

Sulejmani: 'Ik kom sterker terug'

De stormachtige start van Miralem Sulejmani bij Ajax werd hardhandig afgebroken door een hamstringblessure. Nog even en hij verschijnt weer binnen de lijnen. ,,Door de blessure kom ik sterker terug."

Tegen Willem II maakte Miralem Sulejmani een wonderschoon doelpunt. Tegen Willem II maakte Miralem Sulejmani een wonderschoon doelpunt.

Terwijl de selectie een positiespel doet, wordt Sulejmani door herstel- en conditietrainer René Wormhoudt flink aan de tand gevoeld. De kleine Serviër moet onafgebroken langs pylonen dribbelen. ,,Nog dertig seconden, Micky", dendert de stem van Wormhoudt over de uithoek van het trainingsveld. 'Micky' Sulejmani zet nog even aan, hij versnelt. De seconden tikken voorbij, maar het verlossende woord van Wormhoudt blijft uit. Pas anderhalve minuut later mag de 19-jarige aanvaller stoppen en stort hij ter aarde. Enkele dagen later blikt Sulejmani terug op de loodzware training. ,,Haha, dat was echt verschrikkelijk. Het hoort allemaal bij het weer fit worden en met René Wormhoudt wórdt je weer fit. René is echt een fantastische trainer en een super gozer, maar soms vervloek je hem wel een beetje hoor. Ik voel me nu wel sterker dan ooit."

Het herstel van die vervelende hamstringblessure verloopt voorspoedig, vertelt Sulejmani tot zijn eigen grote opluchting. Nog een paar weken en dan moet hij weer langs tegenstanders dartelen. Liever kijkt hij niet meer terug naar die zondagmiddag in september toen hij uitgerekend in dé wedstrijd van het jaar al na acht minuten uitviel. ,,In de wedstrijden tegen Feyenoord wil je nog meer laten zien. Het was vreselijk om zo snel alweer van het veld af te moeten." Vreselijk des te meer omdat de Serviër bezig was aan een prima start bij zijn nieuwe club. ,,Tegen Willem II scoorde ik meteen en een wedstrijd later, tegen Roda JC, gaf ik een assist. Ook tegen FK Borac in de UEFA Cup maakte ik een goal en speelde ik gewoon een lekkere wedstrijd."

Sulejmani restte niets anders dan revalideren op de Toekomst, waar hij al snel gezelschap kreeg van een oude bekende: Darko Bodul. De spits van Jong Ajax, die net als Sulejmani afgelopen zomer van sc Heerenveen naar Ajax overstapte, scheurde op maandagavond een enkelband. Ook hem wachtte een lange revalidatie. ,,Toeval bestaat niet hè?", verzucht Sulejmani. ,,Voor Darko is die blessure echt vervelend. Hij raakte lekker op dreef bij Jong Ajax en scoorde veel. Geloof me: Darko heeft alles om de nieuwe Zlatan te worden." Het duo probeerde de last van een revalidatie bij elkaar te verlichten. ,,Ik zie hem als mijn broer, we wonen nu ook in hetzelfde huis in Amsterdam. Waarom niet toch? Darko en ik zijn altijd bij elkaar."

Desondanks viel het de aanvaller zwaar om de op de tribune van de Amsterdam ArenA 'zijn' team te zien spelen. ,,Dat is confronterend", erkent hij. ,,Je wil zo graag spelen, de mensen laten zien wat je kunt." Dat Ajax zonder hem bezig is aan een prima reeks ziet Sulejmani met veel genoegen aan. ,,Ik denk dat het team nog niet op het niveau speelt waar we willen dat het speelt. Als je dan toch vaak drie punten pakt, dan doe je het goed. Die punten zijn natuurlijk het belangrijkst in de strijd om het kampioenschap." De komende weken worden in de ogen van de aanwinst belangrijk. ,,Sparta mag in principe geen probleem zijn. Daarna spelen we tegen PSV en AZ. Dat zijn moeilijke wedstrijden, maar wij hebben een beter team."