Menu
Sulejmani ontmoet oude bekenden

Sulejmani ontmoet oude bekenden

Miralem Sulejmani en Danijel Pranjic hebben een bijzondere band met elkaar. De vriendschap tussen de Servische Ajacied en de Kroatische Heerenveen-speler is ontstaan toen beiden speelden bij Heerenveen.

Miralem Sulejmani: ,,Spelen op een WK is een droom van me." Miralem Sulejmani: ,,Spelen op een WK is een droom van me."

Daar ontfermde de zeven jaar oudere Pranjic zich gebroederlijk over zijn jonge ploeggenoot. Wie herinnert zich niet de beelden van vorig seizoen toen Pranjic geregeld als tolk fungeerde voor het talent. Eén jaar later dopt Sulejmani zijn eigen boontjes in Amsterdam en staat hij de media in het Engels te woord. ,,Ik sprak vroeger op school prima Engels", legt de 20-jarige aanvaller uit. ,,Daarna heb ik er vier jaar lang niets mee gedaan. Vandaar dat ik het weer helemaal moest oppakken."
Komende zaterdag spelen de twee vrienden voor het eerst tegen elkaar als Heerenveen op bezoek komt in de Amsterdam ArenA. ,,Ik ben extra gemotiveerd voor die wedstrijd, omdat het mijn oude club is", zegt Sulejmani, die er haastig aan toevoegt dat hij altijd zeer gemotiveerd het veld instapt. ,,Ik wil graag winnen met Ajax. Vorig seizoen maakte ik de 0-1 in de ArenA, maar dat was niet genoeg want Ajax won uiteindelijk met 4-1. Het is gewoon zeer moeilijk spelen tegen Ajax."

De dribbelaar op z'n best: de bal aan de voet zoekende naar de actie. De dribbelaar op z'n best: de bal aan de voet zoekende naar de actie.

Volgens Sulejmani zal vooral zijn kameraad Pranjic goed moeten worden bewaakt. ,,Verder heb je natuurlijk die nieuwe aankoop Elm. Aan de andere kant: wij zijn Ajax." In elk geval is het dollen begonnen in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. ,,We maken inderdaad grapjes. Maar zo gaat dat met vrienden." Behalve met Pranjic onderhoudt de Serviër ook een vriendschappelijke band met Goran Popov, de Macedonische linksachter van de Friezen. ,,Ik ken hem via Danijel", aldus Sulejmani. ,,Als ik vrij heb, ga ik altijd naar hen toe. Maar tijdens de wedstrijd denk ik daar niet aan."
Sulejmani is bovendien blij dat hij vorige zomer de overstap heeft gemaakt van Heerenveen naar Ajax. ,,Ik ben heel gelukkig hier en speel voor de grootste club van Nederland", verklaart de linkspoot. ,,Amsterdam is ook veel groter dan Heerenveen. Maar ik ben een sportman en ga niet zo vaak de stad in. Mensen willen ook altijd met me praten, maar dat vind ik geen probleem." Wel gaat hij af en toe uit eten met zijn huisgenoot Darko Bodul - de aanvaller van Jong Ajax die eveneens vorig jaar overkwam van Heerenveen. ,,We houden vooral van Japans eten", aldus de liefhebber van sushi.
Als voetballiefhebber kijkt Sulejmani vooral uit naar het wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar plaatsvindt in Zuid-Afrika. ,,We staan eerste in de kwalificatiegroep", klinkt de Serviër trots. ,,We hebben een goede coach en een goede sfeer in het elftal, wat heel belangrijk is. Het zou goed zijn voor Servië en de voetbalbond als we ons plaatsen voor het WK. Spelen op een WK is een droom van me. Dat is zo speciaal."