Menu
Sulejmani op weg naar selectie

Sulejmani op weg naar selectie

Miralem Sulejmani sluit zich vanavond aan bij de Ajax-selectie in Moskou. De Servische Ajacied strandde woensdagmiddag op de luchthaven van Moskou. Na aankomst van de teamvlucht mocht Sulejmani aanvankelijk niet door de douane heen omdat hij geen visum had. Omdat in Nederland was aangegeven dat personen met een Servisch paspoort geen visum nodig hebben voor Rusland, was er voor Sulejmani geen visum geregeld. De aanvaller van Ajax miste door alle vertraging de training in het stadion van Spartak Moskou.

Samen met teammanager David Endt verbleef Sulejmani uren op het vliegveld van Moskou. De Serviër miste daardoor kostbare voorbereidingstijd in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Spartak Moskou.

Naast de visumproblemen ondervond Ajax op de dag van aankomst nog meer hinder in Moskou. De auto waarmee Frank de Boer, Demy de Zeeuw en de perschef van Ajax naar de persconferentie werden gereden koos de verkeerde route, waardoor de Ajax-afvaardiging veel te laat bij het stadion aankwam. De spelersbus, die een stuk later was vertrokken, kwam daardoor eerder aan. Om die reden is het tijdstip van de persconferentie verplaatst. Na afloop van de oefensessie zullen De Boer en De Zeeuw in de perskamer van Spartak Moskou aanschuiven. Normaal gesproken is het persmoment bij Europese uitduels altijd voorafgaand aan de training.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst