Menu
Sulejmani opent Cruyff Court

Sulejmani opent Cruyff Court

Miralem Sulejmani heeft vrijdagmiddag het Cruyff Court Miralem Sulejmani geopend in Holendrecht. De Ajacied werd in april 2008 verkozen tot het voetbaltalent van de Eredivisie.

Het Talent van het Jaar krijgt, naast de felbegeerde titel, een Cruyff Court dat zijn naam draagt. Sulejmani mocht om die reden een Cruyff Court laten aanleggen op een door hem aangewezen plaats. In het bijzijn van Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation en Emile Jaensch, namens het stadsdeel Amsterdam Zuidoost, 'schoot' Sulejmani vrijdagmiddag letterlijk het Cruyff Court open. Na de opening speelden jonge voetballertjes van de Holendrecht School, de Morgenster en de D2 van Ajax een mini-toernooitje.

,,Amsterdam Zuidoost is de ‘achtertuin’ van Ajax en Ajax heeft een speciale band met de wijk’’, vertelt de Servische aanvaller over zijn keuze. ,,Op advies van de Ajax Foundation heb ik voor de wijk Holendrecht gekozen omdat het Cruyff Court een goede aanwinst is voor de kinderen uit de buurt. Bovendien ligt het dicht bij enkele basisscholen waardoor veel leerlingen er ook plezier aan kunnen beleven. Ik ben er trots op dat in Holendrecht een Cruyff Court ligt dat mijn naam draagt.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Klik hier voor meer informatie over de Cruyff Courts

Miralem Sulejmani hield een openingstoespraak voor de aanwezigen. Miralem Sulejmani hield een openingstoespraak voor de aanwezigen.
Daarna schoot hij letterlijk het Cruyff Court open. Daarna schoot hij letterlijk het Cruyff Court open.
Enkele teams speelden een voetbaltoernooitje. Enkele teams speelden een voetbaltoernooitje.
Ajax D2, onder leiding van Heini Otto, speelde ook mee in het toernooi. Ajax D2, onder leiding van Heini Otto, speelde ook mee in het toernooi.
Winnaar 'Morgenster' ontving de trofee uit handen van Sulejmani. Winnaar 'Morgenster' ontving de trofee uit handen van Sulejmani.
Natuurlijk eindigde de middag met een mooie groepsfoto! Natuurlijk eindigde de middag met een mooie groepsfoto!