Menu
Sulejmani scherp op training

Sulejmani scherp op training

Nadat de Ajax-selectie zondag van een vrije dag genoot, kwamen de spelers maandagochtend onder ideale omstandigheden het trainingsveld op. Onder hen ook Miralem Sulejmani die in beide (gewonnen) ontmoetingen met Roda JC wegens een blessure ontbrak.

De behendige en rappe aanvaller liet, in de heerlijke herfstzon, weinig aan het toeval over op de training. In de partijtjes kwam hij zeer gretig en scherp over en de Serviër wist dan ook regelmatig te scoren. Zijn inbreng is woensdagavond als Ajax zich probeert zeker te stellen van Europees overwinteren zeer welkom. In de uitwedstrijd was het immers dankzij zijn imponerende slalom kort na rust dat Derk Boerrigter de 'beslissende' 0-2 maakte. Als Sulejmani geen terugslag krijgt, is hij net als Gregory van der Wiel weer inzetbaar bij Ajax. Van der Wiel had last van lichte buikspierklachten.

Trainer Frank de Boer houdt de tijd nauwlettend in het oog. Trainer Frank de Boer houdt de tijd nauwlettend in het oog.

Tijdens snelle trainingsvormen van vijf tegen vijf met drie 'neutralen' hamerde trainer Frank de Boer op het juiste positiespel. Driehoekjes wilde hij zien en de trainer trok bij de grote partij van acht-tegen-acht zelf ook weer een hesje aan. Met genoegen moest hij constateren dat zijn oranje-formatie aan het langste eind trok en vooral in de beginfase het ene doelpunt na het andere wist te maken.

Dinsdag rest Ajax nog een training om de puntjes op de i te zetten. Dan moeten de Amsterdammers klaar zijn om de eerste returnwedstrijd in de Champions League in winst om te zetten. Na een gelijkspel tegen Olympique Lyon, een nederlaag tegen Real Madrid en winst bij Zagreb is Ajax nog volop in de race voor de tweede plek die recht geeft op overwinteren in de Champions League.

Ajax TV maakte een uitgebreide reportage van de training en sprak na afloop met doelman Kenneth Vermeer. Houdt de website in de gaten voor deze mooie items.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen trainden hard en lang. Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen trainden hard en lang.
Jody Lukoki vindt het wel leuk dat hij zijn trainer moet aanpakken. Jody Lukoki vindt het wel leuk dat hij zijn trainer moet aanpakken.
Christian Eriksen balt de vuisten na een geslaagde actie. Christian Eriksen balt de vuisten na een geslaagde actie.
Bewoners van verzorgingtehuis De Venser aasden na de training op handtekeningen. Bewoners van verzorgingtehuis De Venser aasden na de training op handtekeningen.