Menu
Sulejmani schiet vaakst op doel

Sulejmani schiet vaakst op doel

Clubtopscorer Miralem Sulejmani heeft in de eerste competitiehelft het vaakst op doel geschoten. De 23-jarige Serviër kwam in 15 competitiewedstrijden tot 39 schoten, waarvan er 36 op doel gingen. Van al die pogingen werden er 11 tot doelpunt gepromoveerd. Ook leverde de rechtsbuiten van Ajax twee assists. Alleen Christian Eriksen was vaker bij een doelpunt betrokken.

Naast Sulejmani (11 goals en 2 assists) kan ook Christian Eriksen halverwege de competitie mooie cijfers overleggen. De 19-jarige Deen was het afgelopen halfjaar goed voor 10 assists en 4 goals in de Eredivisie. Daaruit blijkt dat Eriksen 14 keer bij een doelpunt van Ajax betrokken was. Sulejmani was in totaal 13 keer de aangever of de afmaker.

Naast Sulejmani (39 schoten) en Eriksen (38) zette ook Theo Janssen de keeper van de tegenpartij vaak aan het werk. De middenvelder kwam tijdens zijn eerste halfjaar als Ajacied 36 keer tot een schot. Qua schoten op doel blijft hij, net als Eriksen, echter ver achter bij Sulejmani. Daar waar Sulejmani 36 van de 39 schoten op doel zag eindigen, gingen er bij Eriksen en Janssen aanzienlijk meer pogingen naast of over het doel. Beide middenvelders lieten 22 keer een schot op doel noteren.

Ajax' Official Sponsor BDO bracht eerder in samenwerking met Ajax het Sportief Verslag 2010-2011 uit en zal ook weer aan het einde van dit seizoen met een statistiekenverslag over het seizoen 2011-2012 komen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar het Sportief Verslag 2010-2011