Menu
Sulejmani vol vertrouwen terug bij Ajax

Sulejmani vol vertrouwen terug bij Ajax

Ajax is na anderhalve week interlandvoetbal bijna weer compleet. Donderdag meldden de meeste internationals zich in Amsterdam. Onder hen was ook Miralem Sulejmani. De jonge Serviër scoorde afgelopen zondag een hattrick voor Jong Servië en keerde daardoor met een blij gemoed terug bij zijn club.

Een interlandperiode kan veel met een speler doen. Hij kan bijvoorbeeld geblesseerd raken, hoogtepunten of dieptepunten met zijn land beleven. Sulejmani zat de afgelopen weken duidelijk aan de goede kant. De trip met Jong Servië leverde twee overwinningen op. Dinsdag werd Jong Denemarken in een oefenduel verslagen (1-3). Veel belangrijker was echter de 3-2 winst die de Serviërs zondagmiddag in het EK-kwalificatieduel tegen Jong Noorwegen boekten. Sulejmani blonk die wedstrijd uit door de volledige Servische productie voor zijn rekening te nemen.

,,Dit geeft me veel vertrouwen”, sprak hij donderdag bij terugkomst. ,,Het is heel belangrijk voor me om op deze manier verder te gaan. Vertrouwen krijg je door doelpunten te maken. De hattrick tegen Noorwegen heeft me dan ook zeker geholpen. Bovendien was deze hattrick extra mooi omdat mijn drie doelpunten een 0-2 achterstand goedmaakte. Ik ben blij dat ik mijn land op die manier heb kunnen helpen in de EK-kwalificatie.”

Sulejmani kreeg na zijn trefzekere middag vele sms’jes en telefoontjes. De gelukswensen deden hem goed. ,,Mensen van de club hebben me gefeliciteerd. Dat was leuk. Ik hoop echt dat ik dit goede gevoel bij Ajax een vervolg kan geven.”

Wellicht kan dat zondag al gebeuren als Ajax na een competitieloos weekeinde de Eredivisie hervat. Die middag komt sc Heerenveen, de oude club van Sulejmani, op bezoek in de Amsterdam ArenA. ,,Of dat een speciaal duel voor me is? Je moet het zo zien: Servië is mijn land en Ajax mijn club. Dan is iedere wedstrijd belangrijk en speciaal. Al is het natuurlijk wel leuk om tegen mijn oude club te spelen.”

Toch draait het zondag volgens de Ajacied niet om persoonlijke sentimenten. ,,Het is belangrijk om na de nederlaag tegen FC Twente (1-0) het goede spel van de wedstrijden daarvoor weer op te pakken. Hopelijk kan ik in diezelfde flow meegaan. We moeten doorgaan met punten pakken, te beginnen zondag.”

Ajax – sc Heerenveen begint zondag om 14.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Meer informatie over (online) kaartverkoop