Menu
Super ChampCamp na titelduel

Super ChampCamp na titelduel

Mooier kon het natuurlijk niet voor de deelnemertjes aan Ajax AEGON ChampCamp 2012. Direct na het kampioensduel tegen VVV-Venlo en de huldiging in het stadion, zetten honderd kinderen en hun begeleiders de tentjes op om een nacht te logeren op het 'heilige gras' van de Amsterdam ArenA. Aan het einde van het mooie evenementen kwamen de kampioenen zelf ook nog even langs.

ChampCamp groeide in de afgelopen jaren uit tot een mooie traditie, waarbij de deelnemers in tentjes overnachten in de ArenA. Ajax AEGON ChampCamp is mogelijk gemaakt door Ajax en AEGON en de kinderen van de Ajax Kidsclub sliepen in de tentjes. Zij gingen om een uur of één slapen en vanmorgen was het tijd voor spelletjes waar Gijs als winnaar uit kwam. Gijs was het meest benijdenswaardige jongetje op donderdagochtend in de ArenA. Hij mocht met de kampioenen en de schaal op de foto.

De 4-jarige Sem sliep een nacht op het gras. De 4-jarige Sem sliep een nacht op het gras.

De vierjarige Sem uit Lopik was een van de deelnemers. ,,De wedstrijd vond ik heel leuk, het vuurwerk ook en ik vind Siem de Jong de beste", sprak de kleuter na een nachtje ArenA, zijn eerste in een tent. Sem stond, net als de andere deelnemertjes vooraan toen iets na twaalf uur de kersverse kampioenen na een feestelijke nacht het podium betraden. Met kleine oogjes, nog niet helemaal uitgeslapen sprak trainer Frank de Boer de jonge fans toe. Daarna mocht iedereen foto's maken, handtekeningen vragen en proberen zelf op de foto te gaan met hun favoriete Ajacied.

Tekst en foto's: Ajax.nl


De schaal en de kampioenen waren een gewild foto-object. De schaal en de kampioenen waren een gewild foto-object.
Frank de Boer krijgt de vragen voorgeschoteld. Frank de Boer krijgt de vragen voorgeschoteld.
Kolbeinn Sigthórsson wordt aanbeden. Kolbeinn Sigthórsson wordt aanbeden.
Winnaar Gijs met de schaal zijn eigen Cup en de Ajacieden. Winnaar Gijs met de schaal zijn eigen Cup en de Ajacieden.
En een handtekening scoren bij Lorenzo Ebecilio. En een handtekening scoren bij Lorenzo Ebecilio.