Menu
Super Cup deceptie voor debuterende Heitinga

Super Cup deceptie voor debuterende Heitinga

Het duel om de Super Cup is voor Ajax O19 uitgelopen op een grote teleurstelling. Op sportcomplex de Toekomst was PSV met 0-5 te sterk. De Eindhovenaren maakten al voor rust het verschil door drie keer te scoren en bouwden in het tweede helft de score verder uit.

Het hoogste jeugdteam van Ajax staat dit seizoen onder leiding van John Heitinga, die het stokje overnam van Aron Winter. Met veel nieuwe gezichten trad de regerend landskampioen aan tegen PSV. Voorin was er plaats voor aanwinst Danilo Pereira. Op het middenveld mochten onder andere Sebastian Pasquali, Victor Jensen en Saku Ylätupa het laten zien.

Zorgelijke blikken bij de technische staf van Ajax O19
Zorgelijke blikken bij de technische staf van Ajax O19

Al snel bleek dat het een lastige middag zou gaan worden voor Ajax. De bezoekers waren feller in de duels en aanvallend wisten de Ajacieden weinig tot niets te creëren. Na twintig minuten namen de bezoekers de leiding. Joël Piroe profiteerde van een fout in de Ajax-defensie van Jasper Ter Heide.

De thuisploeg wist geen vuist te maken op het middenveld en PSV was scherp in de omschakeling. Zakaria Aboukhlal krulde na een uitbraak de 0-2 binnen. Ajax slaagde er niet in om de wedstrijd te kantelen. Voor rust volgde er zelfs een nieuwe tik. Piroe maakte zijn tweede van de middag.

Nog meer zout op de wonden
Na rust verscheen Sven Botman op het veld voor Ter Heide. Maar ook met deze omzetting wist Ajax geen grip te krijgen. Mauro haalde het laatste restje spanning uit de wedstrijd met de 0-4.

Het slotakkoord was voor Aboukhlal, de aanvaller maakte de 0-5. Ajax beëindigde het duel ook nog met tien man. Boy Kemper ontving zijn tweede gele kaart en moest inrukken. In de laatste twintig minuten speelden de bezoekers de wedstrijd rustig uit.

Stijlvolle actie van Noa Lang
Stijlvolle actie van Noa Lang
Victor Jensen verstuurt een pass.
Victor Jensen verstuurt een pass.
Ché Nunnely aan de bal
Ché Nunnely aan de bal
Spits Danilo Pereira startte als centrumspits.
Spits Danilo Pereira startte als centrumspits.
Boy Kemper krijgt rood.
Boy Kemper krijgt rood.
Een voorzet van Mitchell Bakker.
Een voorzet van Mitchell Bakker.

Geen Super Cup dus voor de ploeg van Heitinga. Eerder op de dag wist Ajax O17 zich wél te verzekeren van de prijs: Feyenoord werd na strafschoppen verslagen. Ajax O19 krijgt snel een kans om de nederlaag weg te spoelen. Dinsdag is FC Volendam in oefenverband de tegenstander.

Scoreverloop: 19. Piroe 0-1, 36. Aboukhlal 0-2, 40. Piroe 0-3, 49. Piroe 0-4, 59. Aboukhlal 0-5

Opstelling Ajax: Plomper, Bakboord, Kemper, Ter Heide (45. Botman), Bakker, Lang, Pasquali, Jensen (68. Dest), YIätupa (60. Schön), Pereira (60. Kaars), Nunnely

Lees ook: Ajax O17 wint Super Cup na zinderend slot

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees