Menu
Super Cup prooi voor Ajax B1

Super Cup prooi voor Ajax B1

Ajax B1 heeft zaterdag de Super Cup gewonnen. De Amsterdamse kampioenen versloegen op het terrein van IJsselmeervogels Sparta Rotterdam B1 met 3-1. Sheraldo Becker (2x) en Queensy Menig tekenden voor de Ajax-doelpunten. ,,Ik denk niet dat we snel nog zo'n seizoen zullen hebben", is trainer Orlando Trustfull realistisch.

Na het landskampioenschap en de winst op het eigen Future Cup toernooi konden de Ajacieden hun derde grote prijs pakken. En sommigen zelfs hun vierde, want zij waren met onder-17 ook al Europees kampioen geworden. Maar ook die Super Cup wilden ze winnen weet de trainer. ,,Het is als je bij Ajax speelt goed om wedstrijden onder druk te spelen. Dat komt van pas als je Ajax 1 haalt. Zo'n Super Cup is een goed meetmoment, want je moet het in één wedstrijd doen."

Toevalligerwijze was opponent Sparta Rotterdam ook de tegenstander is de kampioenswedstrijd van Ajax B1. ,,Die wedstrijd was van mindere kwaliteit dan vandaag", vergelijkt Trustfull. ,,Toen zaten we in een heel drukke fase. We kwamen net uit de Future Cup en moesten vier wedstrijden in tien dagen spelen. Dat had zijn weerslag op de jongens."

Maar in dit duel stond een fris team. ,,Sommige jongens had ik heel lang niet gezien, vanwege examens of vanwege de vrije dagen die de EK-gangers uiteraard kregen. Ik had de groep dinsdag eigenlijk pas echt een beetje compleet. Toen kreeg ik al direct een goed gevoel."

Het gevoel van Trustfull bleek juist. Hoewel Sparta Rotterdam agressief aan het duel begon en Ajax werd gedwongen tot het spelen van de lange bal richting de spits, konden de Amsterdammers na een kwartier onder de druk uit voetballen. Dat had direct resultaat. Sheraldo Becker opende de score en die 1-0 bleef tot de rust op het bord staan. In de 53ste minuut maakte de bekerhouder gelijk - 'een vaag doelpunt, maar hij telde', aldus Trustfull - maar tien minuten later herstelde Sheraldo Becker de marge in Amsterdams voordeel, 2-1. Queensy Menig ontfermde zich in de 67ste minuut over de 3-1. Daar had Sparta geen antwoord meer op, waardoor ook de Super Cup door de talenten van Ajax aan het imposante seizoen kon worden toegevoegd. ,,Alle goals zijn goed uitgespeeld", concludeerde de trainer tevreden. ,,We hebben behoorlijk wat kansen gemist, maar we creëren ze wel. We waren heer en meester!"

Met het winnen van de Super Cup kwam het imposante seizoen van Ajax B1 ten einde. ,,Ik zou hier zo aan willen wennen. Maar ik denk dat dat gevaarlijk is. Zo'n jaar speel je misschien niet snel weer", sluit Trustfull af.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Eigen foto