Menu
Superieur Oranje boekt fraaie zege

Superieur Oranje boekt fraaie zege

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond met ruime cijfers van Hongarije gewonnen. In Boedapest won het team van bondscoach Bert van Marwijk met 0-4. Dankzij de fraaie zege heeft koploper Oranje opnieuw een prima stap gezet richting EURO 2012. Gregory van der Wiel kwam namens Ajax de hele wedstrijd als rechtsback in actie. Met twee assists leverde hij een mooie bijdrage aan de overwinning.

De zege van Nederland in Hongarije kwam eenvoudig tot stand. Met keeper Michel Vorm als stand-in voor de geblesseerde Maarten Stekelenburg kwam Oranje al na acht minuten op voorsprong. Ex-Ajacied Rafael van der Vaart zette Nederland in de openingsfase op het spoor van de overwinning. Nog voor rust zorgde Ibrahim Afellay (assist Van der Wiel) ervoor dat koploper Oranje de zege definitief veiligstelde. Na het rust werd het verschil tussen de nummer 1 en 2 van kwalificatiegroep E nog groter. Dirk Kuijt en Robin van Persie (opnieuw assist Van der Wiel) bepaalden de eindstand uiteindelijk op 0-4.

Vanwege de afwezigheid Stekelenburg en de afgevallen Demy de Zeeuw was Van der Wiel vrijdagavond de enige Ajacied in Oranje. De rechtervleugelverdediger van Ajax speelde zijn 22e interland voor Nederland.

Dinsdagavond is Hongarije opnieuw de tegenstander van het Nederlands elftal. De return wordt voor Van der Wiel op vertrouwde grond gespeeld: de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees