Menu
Support voor Serero

Support voor Serero

Traditioneel wandelen de Ajacieden op de wedstrijddag een rondje in de omgeving van het hotel. Dus ook in het zonovergoten Cypriotische Nicosia stapte de groep vanuit het Hilton de straat op. Dat leidde tot mooie reacties van de inwoners.

Thulani Serero was het hotelterrein nog niet af of hij werd in zijn moedertaal geroepen. Een dame kwam op hem afgestapt en de beleefde Zuid-Afrikaan schudde dankbaar haar hand. Ze kwam net als de Ajacied uit Zuid-Afrika, woont nu op Cyprus waar haar man journalist is en zal vanavond de wedstrijd in het stadion bezoeken. ,,En daar zal ik Ajax steunen. Uiteraard vanwege Thulani”, beloofde ze enthousiast.

Bij het oversteken meer geroep en getoeter. Het ontlokte doelman Jasper Cillessen de nuchtere constatering dat ze hier ook vuvuzela’s hebben. Zo kon hij alvast – zij het mondjesmaat – wennen aan de kakofonie aan geluid dat hem vanavond in het GSP-stadion te wachten staat. Ook riep winkelpersoneel de Ajacieden toe of klonk juist de naam van hun geliefde Apoel.

Frank de Boer gaat zijn Ajacieden voor tijdens de ochtendwandeling. Frank de Boer gaat zijn Ajacieden voor tijdens de ochtendwandeling.

Frank de Boer liep met de reisleiding voorop en liet zich af en toe in de groep terugzakken om individueel met spelers te praten. Onder andere met Lasse Schöne. Nadat de test tijdens de training van maandagavond goed verliep, kan hij beschikken over de Deen. Of hij dat ook daadwerkelijk doet, of dat hij toch een risico ziet in het meespelen van Schöne, zal later vandaag bekend worden.

In het zicht van de finish zorgde een rood stoplicht voor enig oponthoud. Nadat er een tijd overheen was gegaan, besloot De Boer zijn groep maar langs het rode licht te leiden. En net nadat de laatste Ajacied veilig de overkant had bereikt, ging het licht op groen.

De spelers en staf waren binnen het half uur terug in het hotel waar ze zich tot vanavond terugtrekken. En vanaf kwart voor negen kan heel Europa zien of de Ajacieden in staat zijn Apoel Nicosia een gevoelige tik toe te brengen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden volgen in het kielzog van hun trainer. De Ajacieden volgen in het kielzog van hun trainer.
Kolbeinn Sigthórsson en Mike van der Hoorn vormen een minikopgroep. Kolbeinn Sigthórsson en Mike van der Hoorn vormen een minikopgroep.
De Ajacieden wandelden door een zonovergoten Nicosia. De Ajacieden wandelden door een zonovergoten Nicosia.
De Boer en Schöne benutten de wandelsessie voor een kort gesprek. De Boer en Schöne benutten de wandelsessie voor een kort gesprek.
De Boer sprak onder meer ook met Lucas Andersen. De Boer sprak onder meer ook met Lucas Andersen.
Vanavond zal blijken of Ajax een belangrijke slag kan slaan in de UEFA Champions League. Vanavond zal blijken of Ajax een belangrijke slag kan slaan in de UEFA Champions League.
De Ajax-trainer overdenkt zijn strijdplan. De Ajax-trainer overdenkt zijn strijdplan.