Menu

Supporters Ajax gedragen zich voorbeeldig

Anders dan vandaag in diverse berichten in de media wordt gesuggereerd, hebben de Ajax-supporters zich afgelopen zondag voorbeeldig gedragen. Ajax is trots op zijn achterban die massaal gehoor heeft gegeven aan de oproep van de club en de supportersverenigingen de uitwedstrijd in Nijmegen niet te bezoeken.

Geen tientallen, maar slechts enkele supporters van Ajax zijn door de Nijmeegse politie teruggestuurd. De teruggestuurde supporters hadden een kaartje voor een ander vak dan het bezoekersvak en werden bij controles tegengehouden.

Bovendien spreekt Ajax tegen dat Ajax-supporters dit weekeinde voor ongeregeldheden op snelwegen en bij tankstations hebben gezorgd. Een veiligheidscoördinator van Ajax: ,,Dat klopt niet. Het waren niet onze supporters die daar bij betrokken waren. In Nijmegen is trouwens ook helemaal niks voorgevallen.”

Ajax-directeur Arie van Eijden is daarom trots op de rood-witte schare: ,,Onze supporters hebben zich wederom van hun beste kant laten zien. Het uitstekende gedrag van onze fans heeft het protest tegen de beslissing van de gemeente Nijmegen nog krachtiger gemaakt. Dit hele seizoen is er op de aanhang van Ajax niet of nauwelijks iets aan te merken. Ik vind: voor goed gedrag moeten de supporters worden beloond. Daarom blijft Ajax zich inzetten om in ieder geval een gelijkwaardige behandeling voor onze supporters af te dwingen.”

De A-selectie van Ajax had voor het weekeinde al aangegeven de steun van de supporters in Nijmegen hard te zullen missen. Na een 1-0 achterstand zorgden Jari Litmanen en Maxwell dat Ajax de tweede plaats nog steeds in handen heeft.

Ajax rekent komende zondag weer op massale steun van de Ajax-supporters. Om 13.00 uur speelt Ajax zijn voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Graafschap. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de sportieve steun van alle Ajax-supporters van groot belang in de strijd om een plek in de voorronde van de Champions League volgend seizoen.