Menu

Supporters collecteren voor Volendam

De Ajax-supporters zullen rond de bekerwedstrijd Ajax-Vitesse op 26 januari een inzamelingsactie houden ten bate van de de slachtoffers in Volendam. AFC Ajax heeft positief gereageerd op de plannen van de supporters.

Het nieuwe jaar was pas een half uur oud toen de kerstverlichting in het Volendamse cafe De Hemel vlam vatte. Hoewel het vuur snel was gedoofd, vielen er heel veel gewonden. Tien slachtoffers zijn inmiddels overleden, tientallen liggen op de intensive care van diverse ziekenhuis in Nederland en omringende landen.

De voetbalverenigingen in Volendam zijn door de ramp zwaar getroffen. Onder de slachtoffers, die grotendeels tussen de 13 en 30 jaar oud zijn, zijn veel leden van de clubs. Om hen financieel te steunen, is er inmiddels een landelijk actienummer geopend. Ook de supporters willen zich niet onbetuigd laten.

Daarom zal er rond de wedstrijd Ajax-Vitesse geld worden ingezameld dat ten goede komt aan de slachtoffers van de brand. De inzameling zal ongeveer hetzelfde worden opgezet als destijds voor het afscheidskado van Bobby Haarms.

Supporters die het organisatiecomite een helpende hand willen aanreiken kunnen meer informatie inwinnen of zich aanmelden via hetvolgende e-mailadres: collecte_volendam@euronet.nl. Vermeld daarin ook je naam en tribunevak.