Menu
Supporters in de hoofdrol bij training

Supporters in de hoofdrol bij training

Nog vier dagen en dan is het zover: Ajax - FC Twente. In aanloop naar de allesbeslissende kampioenswedstrijd maakten de supporters van Ajax woensdagochtend massaal van de mogelijkheid gebruik om de voorlaatste openbare training te bezoeken. De Toekomst puilde uit om de spelers een hart onder de riem te steken. Ook Urby Emanuelson kwam even langs.

Wie woensdag op de Toekomst was, had grote kans dat hij of zij een microfoon onder zijn neus gedrukt kreeg. Net als de supporters was ook de pers massaal aanwezig bij de openbare training van Ajax. En omdat het geen officiële persdag was, waren de supporters - en 'special guest' Urby Emanuelson - gewilde interviewkandidaten langs de rand van het trainingsveld. Met name de jongste fans konden op aardig wat aandacht rekenen. ,,Waar wordt dit uitgezonden?”, vraagt een jeugdige fan nadat hij net enthousiast voor de camera over Ajax heeft verteld. 'AT5' luidt het antwoord, terwijl de verslaggever naar zijn rode microfoon wijst.

De vragen die de fans krijgen voorgeschoteld, zijn veelal dezelfde. ,,Waar ga je zondag kijken?” en ,,Wordt Ajax kampioen?”. Afgaande op de antwoorden schittert de derde ster opvallend helder aan de hemel. En dan zijn er nog actuele vragen die deze woensdagochtend bij de supporters leven. De vraag waar Mounir El Hamdaoui is, wordt in de loop van de ochtend beantwoord. De Marokkaanse aanvaller heeft nog teveel last van zijn hamstring, waardoor hij binnen een individuele training afwerkt. Het afhaken van Toby Alderweireld lijkt gelukkig mee te vallen. De Belg verliet de training halverwege uit voorzorg met een pijnlijke bilspier.

Op El Hamdaoui, Maarten Stekelenburg (duim), Rasmus Lindgren (knie) en Bruno Silva (schouder) na, kent Frank de Boer vier dagen voor Ajax - FC Twente weinig personele problemen. Nog vier dagen heel blijven en dan is het zover. Donderdag en vrijdag traint Ajax besloten op de Toekomst. Zaterdag is de training in de Amsterdam ArenA. Vanaf 11:15 uur zijn de supporters die ochtend van harte welkom in het stadion om de Ajacieden een laatste aanmoediging richting de kampioenswedstrijd te geven.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Emanuelson op kraambezoek bij Ajax

Christian Eriksen in actie tijdens de training. Christian Eriksen in actie tijdens de training.
De supporters stonden langs het hele trainingsveld. De supporters stonden langs het hele trainingsveld.
'Special guest' Urby Emanuelson kwam ook nog even naar de training kijken. 'Special guest' Urby Emanuelson kwam ook nog even naar de training kijken.
Gregory van der Wiel tussen de fans. Gregory van der Wiel tussen de fans.
Eyong Enoh aan de bal. Eyong Enoh aan de bal.
Een Zuid-Amerikaans duel tussen Nicolas Lodeiro en Dario Cvitanich. Een Zuid-Amerikaans duel tussen Nicolas Lodeiro en Dario Cvitanich.