Menu
Supporters kiezen mooiste Ajax-moment

Supporters kiezen mooiste Ajax-moment

De oproep ‘Wat is jouw Ajax-moment 2009?’ op Ajax.nl leverde de afgelopen dagen vele reacties op. Verreweg de meeste inzenders kozen voor de memorabele duels AZ - Ajax (2-4) en Ajax - Fiorentina (1-1).

Ajax.nl heeft de drie meest originele inzendingen geselecteerd. Onderstaand de verhalen met foto of video. Binnenkort krijgen deze winnaars een gesigneerd exemplaar van de biografie van Sjaak Swart thuisgestuurd.

Dominique Pichel, Cuijk

,,Mijn mooiste Ajax-moment van 2009 vond plaats op 24 juli. Op deze dag vond de eerste wedstrijd van het jaarlijks terugkerende Ajax-toernooi, ook wel Amsterdam Tournament genaamd, plaats. (..) Deze dag die mij altijd zal blijven heugen. Het was namelijk onze Ajax-supportersvereniging die in overleg met AFC Ajax zorgde voor de ballenjongens. En van deze ballenjongens was ik er één. Een bijzonder moment om als supporter van de mooiste club van de wereld het veld te betreden. Wat ooit mijn droom was om in het heilige Amsterdamse gras te betreden (..) kwam hierdoor uit. In één woord: Geweldig!

Een op het oog klein detail was dat ik samen met de andere ballenjongens Demy de Zeeuw als een van de eerste zag. Terwijl wij door 'Ajax-stem' Floris Thoolen in een klein zaaltje in de ArenA uitleg kregen over hoe ballenjongen te zijn, liep De Zeeuw via een sluiproute de ArenA binnen. Deze route leidde hem langs 'het achterafhokje' waar wij zaten, waardoor ik hem als een van de eerste de ArenA zagen betreden.(..)"

Dominque Pichel (rechts) was ballenjongen tijdens het Amsterdam Tournament. Dominque Pichel (rechts) was ballenjongen tijdens het Amsterdam Tournament.

Joep Camps, Eemnes

,,Mijn meest authentieke Ajax-moment dat herinnert aan een groots verleden, is een fragment uit de wedstrijd Ajax C2 - DWS C1. Ajax TV maakte er een video-opname van (..) De actie begint al bij de start van de video. (..) Een wereld goal en een wereldcombinatie, een beroemd koppel als Bergkamp en Jonk waardig!”

Nick Permanand, Leiderdorp

,,Graag wil ik mijn persoonlijke Ajax-moment van 2009 met jullie delen. Mijn moment is de goal van Leonardo in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. De 1-1 in de slotfase waardoor we de volgende ronde van de UEFA Cup zouden bereiken. (..) Tijdens de thuiswedstrijd zat ik in Bangkok. Mijn vriendin was op wereldreis en ik was haar daar een tijdje aan het bezoeken. Balen als een stekker toen ik erachter kwam dat mijn trip gelijk viel met de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. (..) Ik moest de wedstrijd zien! Mijn vriendin chagrijnig, omdat ik haar uit bed had gesleurd zodat we om kwart voor drie 's nachts (het is in Bangkok zes uur later) ergens in een klein internetcafeetje op een hele slechte stream Ajax - Fiorentina konden kijken. (..)

Uiteindelijk was daar de verslossende gelijkmaker van Leonardo! Daar ging ik, in mijn eentje, tussen allemaal Thaise mensen die niet wisten wat er gebeurde, helemaal stuk van blijdschap. Alle Thaise ogen waren op mij gericht toen ik enkele meters door de Thaise straat naar buiten rende en het uitschreeuwde van vreugde. Zelfs mijn vriendin vond het, ondanks dat het midden in de nacht was, het nog allemaal waard omdat ze zich een ongeluk heeft gelachen om mij. (..) Dat moment zal ik waarschijnlijk nooit meer vergeten! Daarom is, zonder twijfel, die schitterende goal van Leonardo in de slotfase tegen Fiorentina, absoluut mijn Ajax-moment van 2009.”

Nick Permanand bekeek Ajax - Fiorentina in een Thais internetcafé. Nick Permanand bekeek Ajax - Fiorentina in een Thais internetcafé.