Menu

Supporters overhandigen geldbedrag

Voor aanvang van de topper tegen PSV hebben supporters aan voorzitter John Jaakke een geldbedrag overhandigd. Dit naar aanleiding van de boete die Ajax door de KNVB kreeg opgelegd vanwege de herdenking van Para.

De supporters vonden het niet in de haak dat Ajax voor de boete zou moeten opdraaien en besloten voor en tijdens de wedstrjid Ajax - ADO Den Haag een collecte te houden om de club tegemoet te komen in de kosten. Een woordvoerder van de supporters sprak op het veld: ,,Ajax was niet op de hoogte wat er in de 28ste minuut zou gebeuren. Door de hoge boete die de KNVB de club oplegde, gaat de bond totaal voorbij aan het respect voor Para. Wij willen Ajax een hart onder de riem steken door met een collecte bij te dragen aan de kosten van de boete. Ajax heeft respect getoond aan een fan, zijn familie, de supporters. Daarom ' Ajax bedankt!'.

John Jaakke nam de cheque in ontvangst. ,,Als een deel van Ajax rouwt, rouwt Ajax met hen mee", sprak de voorzitter. ,,We hebben respect en waardering voor de manier waarop de supporters hem herdachten. Hartelijk dank voor de geste. Wij stellen het op prijs."