Menu

Supporters zijn er klaar voor

Op de ochtend van de wedstrijddag waren al veel Ajax-supporters aangekomen in Milaan. Vanaf dinsdagavond konden de kaarten afgehaald worden bij het stadion, wat de meesten in de loop van de dag deden. Het toegangsbewijs eenmaal in handen, reisden de supporters teug naar het centrum. Het plein bij de ´Duomo`, de kathedraal van Milaan, vulde zich steeds meer met de rood-witte kleuren van Ajax.

Het was de hele dag rustig geweest op het plein. Velen genoten ´s middags van een echte Italiaanse maaltijd, het zonnetje op het plein of de vele winkels in de omgeving. Aanhangers van AC Milan waren nauwelijks in het centrum te bespeuren.

De meeste Ajax-fans zijn positief gestemd over de afloop, hoewel ze beseffen dat het moeilijk zal worden. De fans zien in dat, mocht dit het laatste Champions-Leagueduel zijn van Ajax dit seizoen, ze niet mogen klagen. Het Europese avontuur van hun cluppie duurt toch al langer dan verwacht. En de tweede plaats in de competitie is toch belangrijker. Die geeft immers komend seizoen weer recht op het spelen in de Champions League. Zo vertrekken de meegereisde supporters positief maar realistisch gestemd in het begin van de avond richting San Siro.