Menu

Supportersfeest in Someren-Eind

Woensdag 23 januari jl. reisden vijf Ajax-spelers en één teammanager af naar het zuiden des lands. Daar vond in het Brabantse Someren-Eind het districtfeest Zuidoost plaats, georganiseerd door de Supportersvereniging Ajax. I.v.m. de file duurde de busreis wat langer dan verwacht (3 uur). De heren, t.w. Wamberto, Maxwell, Johnny Heitinga, Joey Didulica en John O’Brien, waren dan ook uitgehongerd toen de bus bij de locatie arriveerde. Herhaaldelijk werd er gevraagd of er niet gestopt kon worden bij een welbekende hamburgerketen. Gelukkig had het vrijwilligersteam van District Zuidoost ervoor gezorgd dat bij binnenkomst een heerlijk buffet klaarstond.

Terwijl de Ajax-spelers zich te buiten deden aan het eten, had teammanager David Endt zich verkleed als marsmannetje. Hij werd aan het bijna 500-koppige publiek gepresenteerd als ‘Mystery Guest’. Drie supporters uit het publiek kregen de kans om twee wedstrijdkaartjes te winnen door de identiteit van het marsmannetje te raden. De gelukkige winnaar zal aanwezig zijn bij de wedstrijd Ajax – RKC Waalwijk.

Ondertussen werden de spelers beziggehouden door goochelaar Jan. Met grote ogen volgden ze de handen van deze watervlugge artiest en probeerden de trucs te doorgronden. Johnny Heitinga wilde graag zien hoe het spel ‘balletje balletje’ werd gespeeld, maar al gauw gaf hij de moed op. Iedere keer dat hij dacht het spelletje door te hebben, werd hij weer verrast door de goochelaar. “Dat kan toch helemaal niet”, verzuchtte de jonge Ajacied dan ook nog lang na afloop.

Nadat de supporters in de zaal waren ‘opgewarmd’ met diverse leuke acts, werd het tijd voor het hoogtepunt van de avond: het optreden van de spelers. Één voor één riep stadionspeaker Floor Thoolen de Ajacieden het podium op en stelde enkele vragen aan hen. Daarnaast kregen enkele supporters ook de kans om een vraag aan de spelers te stellen. Zo vroeg een jonge Ajax-fan aan John O’Brien wat hij vroeger at, want zijn moeder vertelde hem altijd dat de spelers van Ajax in hun jeugd ook gezond aten. Helaas wilde O’Brien niet meewerken aan dit stukje opvoeding en antwoordde heel stellig: “snoep, heel veel snoep”.

Natuurlijk kregen de vele fans de kans om een handtekening van hun helden te vragen en zelfs op de foto te gaan. Hierna vertrok de Ajax-delegatie weer richting Amsterdam en gingen de fans met hun aanwinsten én een zeer tevreden gevoel naar huis.