Menu
SV Ajax en Ajax tekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

SV Ajax en Ajax tekenen nieuwe samenwerkingsovereenkomst

Supportersvereniging Ajax (SV Ajax) en Ajax hebben een nieuwe overeenkomst gesloten. De samenwerking heeft, net als de vorige overeenkomst uit 2006, als doel de brug tussen Ajax en zijn fans verder te verstevigen. We gaan dat - meer dan voorheen - samen doen.

Belangenbehartiging blijft een belangrijke taak voor de supportersvereniging. Daniel Dekker, voorzitter van SV Ajax: “Als we in het belang van supporters een probleem zien, kaarten we dat bij Ajax aan.  Zodat Ajax én de achterban daar beter van worden. Dat kan gaan over prijzen van kaartjes, vervoer naar wedstrijden of de juiste informatie voor Ajaxsupporters.”

Samen optrekken
Ajax’ algemeen directeur Edwin van der Sar is blij dat de supportersvereniging  en Ajax samen blijven optrekken: “Ajax heeft behoefte aan een vereniging waar de stem van de supporter wordt gehoord. Dat is voor ons een belangrijke meerwaarde van SV Ajax als zelfstandige organisatie. Zij vertegenwoordigen met hun 92.000 leden een grote groep fans, het is belangrijk voor de club daar goed mee om te gaan en dat wordt met deze nieuwe overeenkomst benadrukt.”

Ajax draagt bij aan het beste lidmaatschap voor de Ajax-fan. Dat vraagt investeringen en inspanningen van de club. In ruil voor deze inzet en de status als ‘officiële Supportersvereniging Ajax’ betaalt SV Ajax, net als voorheen, een bijdrage. Hier tegenover staat een evenredige inspanning van de club. Bijvoorbeeld in materialen, beschikbaarheid van spelers, voorrang bij kaartverkoop, kortingsacties, samenwerking met sponsors en inzet van de mediakanalen van Ajax.

Loyaliteitskaart
In tegenstelling tot veel andere clubs komt Ajax niet met een eigen loyaliteitskaart. Dekker: “De club geeft het vertrouwen aan supporters om zélf invulling te geven aan de verbondenheid met Ajax. We doen dat al bijna 25 jaar voor Ajax-supporters. Met deze nieuwe afspraken willen we, samen met de club, die verbondenheid waarmaken. Denk aan evenementen of activiteiten waarbij Ajacieden zo dicht mogelijk bij de club kunnen komen en iets speciaals meekrijgen van de magie van Ajax. Dat is waar we de komende jaren hard aan blijven werken.”

Ajax en SV Ajax zien vol vertrouwen een mooie samenwerking tegemoet.

Foto boven: Anneke Ruitenberg (directeur-bestuurder SV Ajax), Edwin van der Sar (algemeen directeur Ajax) en Daniel Dekker (voorzitter SV Ajax).