Menu
SVV Scheveningen: Wieg en vluchtstrook voor voetballers

SVV Scheveningen: Wieg en vluchtstrook voor voetballers

Ajax tegen SVV Scheveningen. Het heeft veel weg van de strijd tussen David en Goliath. De club uit Den Haag speelt in de Derde Divisie, heeft twee vissen in het clublogo en een pier op loopafstand. Ajax.nl praat je in vier alinea's bij over de tegenstander in de eerste ronde van de KNVB Beker.

Voor Ajax is het de eerste ronde van de KNVB Beker. Voor de Hagenezen is het bekertoernooi al twee speelronden onderweg. Zij overleefden het duel met Groene Ster (2-1) en troffen daarna VV Spijkenisse. In het tweede duel bleef het spannend tot het einde. Na 120 minuten spelen en 0-0 op het scorebord, bleek de penaltyserie SVV Scheveningen goedgezind: daarin zegevierde de vissersclub en ging door naar de derde ronde.

De Haagse club heeft in de competitie het voetbalgeluk nog niet gevonden. Eén punt uit drie duels betekent dat de ploeg de rode lantaarndrager van de Derde Divisie Zaterdag is. Onder leiding van John Blok werd er niet gewonnen van VVOG (3-0), VV Spijkenisse (1-1) en Jong Almere (3-1).

Is SVV Scheveningen in staat om voor een bekerstunt te zorgen? #svvaja #knvbbeker pic.twitter.com/Dk9BnKCGvQ

— SVV Scheveningen (@SVVSchev) 18 september 2017Martin Jol
Hoe anders was dat in 1995. Martin Jol (vele jaren later ook trainer bij Ajax) stond aan het roer en boekte dat seizoen het ene na het andere succes. Maar niet alleen voor Jol bleek SVV Scheveningen de wieg van zijn carrière te zijn. Ook voor die van voetballer Sjaak Polak. De jongeling kwam over van ADO Den Haag A1 en reeg met zijn nieuwe club direct prijs aan prijs met het algemeen amateurkampioenschap van Nederland als mooiste trofee. Na avonturen bij onder andere Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam keerde hij in 2010 terug bij de club waar het allemaal begon. De cirkel was rond voor de Haagse cultheld.

Ook Tim Peeters (32) heeft de route van het profvoetbal naar SVV Scheveningen gevonden. De aanvaller speelde in dienst van RKC Waalwijk twee duels in de Eredivisie. Na omzwervingen bij RBC Roosendaal en VV IJsselmeervogels koos hij (net als Polak) voor de vluchtstrook van Den Haag. Daar werd hij afgelopen seizoen met negen treffers de schutter van Scheveningen.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Pro Shots