Menu
Switchen tussen ArenA en Toekomst

Switchen tussen ArenA en Toekomst

De Ajax Vrouwen bereiden zich voor op laatste twee competitieduels van het seizoen én de bekerfinale tegen FC Twente op 13 mei. Tussen de trainingen en wedstrijden door moet er echter hard worden gewerkt en gestudeerd. Kelly Zeeman (21) is middenveldster bij de Ajax Vrouwen en timmert naast haar voetbalcarrière flink aan de weg op de merchandise-afdeling van Ajax.

Professioneel voetbal en werken; hoe is dat te combineren?
,,Voorheen combineerde ik voetbal met mijn studie en liep ik een periode stage bij een bank. Zo kreeg ik een goed voorproefje van het echte werk. Inmiddels heb ik mijn studie Commercieel Medewerker aan het Johan Cruyff College afgerond. Ik werk nu parttime bij Ajax, waardoor ik mijn werk en voetbal goed met elkaar kan combineren.

Het echte werk; wanneer begon dat voor jou?
,,Acht maanden geleden. Ik stond op het punt een huis te kopen met mijn vriend en had behoefte aan een steady inkomen. Toen ik hoorde dat er een vacature openstond op de merchandise-afdeling bij Ajax twijfelde ik geen moment. Het ging om een parttime functie die naadloos aansloot op mijn studie. Ik heb direct gesolliciteerd en nu zit ik hier inmiddels met veel plezier."

Heeft het werk op kantoor bij Ajax jouw kijk op de club veranderd?
,,Nu ik er werk, zie ik hoe groot Ajax eigenlijk is. Tegelijkertijd is de sfeer onderling heel goed. Iedereen is vriendelijk voor elkaar en zegt elkaar gedag ik de wandelgangen. Je merkt echt dat je onderdeel bent van de club. Als speelster ben je met name met de trainingen en de wedstrijden op de Toekomst bezig. Dan merk je veel minder wat er allemaal nog meer bij de club gebeurt. Dankzij mijn werk in de ArenA heb ik een veel completer beeld van Ajax gekregen."

Ajax-speelster Kelly Zeeman: ,,Dankzij mijn werk in de ArenA heb ik een veel completer beeld van Ajax gekregen." Ajax-speelster Kelly Zeeman: ,,Dankzij mijn werk in de ArenA heb ik een veel completer beeld van Ajax gekregen."

Neem je het veld wel eens mee naar kantoor?
,,Waar ik vorig jaar in de basis stond, moet ik het dit jaar vaak stellen met een plek op de bank. Als ik hoor dat ik een wedstrijd niet in de basis sta, kan ik daar flink van balen. Gelukkig kan ik dat gevoel goed van me afschudden als ik het kantoor binnenstap. Ik heb fijne collega’s die me supporten en met me meeleven. Ze roepen trouwens altijd dat ze snel bij me komen kijken als ik speel, maar die belofte zijn ze nog niet nagekomen!"

Ben je af en toe niet ongelooflijk moe?
,,Ja, ik ben absoluut wel eens moe van het drukke programma. Daarom ben ik soms wel eens blij als we zaterdag vrij krijgen en niet hoeven te trainen. Het is lekker om niet altijd je wekker te hoeven te zetten. Maar stiekem verveel ik me wel eens als we ineens een dag vrij krijgen."

Waar zien we je over vijf jaar?
,,Ik ben altijd een groot Ajax-fan geweest. Dat ik nu ook voor mijn club werk, is iets waar ik erg trots op ben. Ik vind het ideaal, zoals het nu gaat. Ik weet alles goed met elkaar te combineren. Eigenlijk hoop ik dat het nog heel lang zo doorgaat."

Ajax Vrouwen - Lierse SK begint dinsdag om 19:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.
De bekerfinale tussen Ajax Vrouwen - FC Twente staat woensdag 13 mei op het programma in het stadion van ADO Den Haag.


Tekst en foto's: Ajax.nl/Lisa Hartog