Menu
Systeem Dolberg én Huntelaar niet de prullenbak in

Systeem Dolberg én Huntelaar niet de prullenbak in

Kasper Dolberg is nog steeds de eerste spits van Ajax, zo vertelde Marcel Keizer op de persconferentie vrijdagmiddag voorafgaand aan het competitieduel met ADO Den Haag. De oefenmeester geeft echter aan dat een formatie met zowel Klaas Jan Huntelaar als Dolberg niet in de prullenbak wordt gegooid.

,,We hebben niet vast op een systeem getraind, maar anders had ik het ook niet verteld", zo grapte de coach tegenover de journalisten. ,,Maar afgelopen wedstrijd (tegen PEC) was het niet goed genoeg met Huntelaar en Dolberg. Dat moet vaker getraind en gespeeld worden.”

Eerste spits
De oefenmeester voegde daar aan toe: ,,Maar Kasper (Dolberg, red.) is nog steeds de eerste spits. Dat wil niet zeggen dat Huntelaar niet kan gaan spelen, want als wij vinden dat Dolberg rust nodig heeft of uit vorm is, dan is dat een mogelijkheid. Maar uiteindelijk is hij onze eerste spits", aldus Keizer over de 19-jarige Deen.

Keizer: 'Als wij beter gaan voetballen, komen de overwinningen automatisch. Maar we moeten eerst beter gaan voetballen.'#adoaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 september 2017

De spitspositie kan worden gezien als een luxeprobleem, want een derde kandidaat Mateo Cassierra doet het goed bij Jong Ajax: ,,Mateo is bij Jong Ajax goed aan het spelen. Dat zien we op de training ook. Hij moet natuurlijk van goeden huize komen, want hij heeft met Kasper en Klaas Jan flinke concurrentie. Maar dat is alleen maar goed", zo keek Keizer positief naar de concurrentiestrijd.

Wapens van ADO
De Ajax-coach gaat tot slot in op tegenstander ADO: ,,Het is een beladen wedstrijd. We moeten goed aan de bal zijn en zorgen dat we samen verdedigen. Zij zullen met snelle jongens zoals Sheraldo Becker gevaarlijk proberen te worden. Daar moeten we alert op zijn, want dat zijn de wapens van ADO.”  

Lees ook: Wöber keert terug op trainingsveld

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots