Menu
Taart voor Leeuwinnen van Ajax

Taart voor Leeuwinnen van Ajax

Het Nederlands vrouwenelftal leverde donderdag een schitterende prestatie door zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het WK. De Ajacieden in de Oranje-selectie keerden maandag weer terug op de Toekomst en werden alvast getrakteerd op een heerlijke taart.

,,We hebben het uitgebreid gevierd'', zegt Desiree van Lunteren over de kwalificatie voor het WK in Canada. ,,Op Schiphol was het gekkenhuis vorige week, we hebben er echt een feestje van gemaakt. Nu zijn we terug bij Ajax, ook hier krijg je van iedereen felicitaties. We hebben een mooie taart ontvangen van de club, maar wisten niet dat hij nog op de foto moest dus hij is niet meer helemaal compleet. We konden niet wachten.” Inderdaad, wie goed naar de foto’s kijkt, ziet dat er van de linkerkant al wat is afgesnoept door de WK-gangers.

Naast Van Lunteren maakten Eshly Bakker, Claudia van den Heiligenberg, Petra Hogewoning en Tessel Middag deel uit van het team dat in Verona afrekende met Italië. Oranje won met 2-1, nadat het eerder 1-1 was geworden in de thuiswedstrijd. Anouk Hoogendijk behoorde ook tot de selectie van bondscoach Roger Reijners, maar viel op het laatste moment geblesseerd af. Maar natuurliijk kwam de slagroomtaart ook haar toe.

Ondanks alle feestvreugde gaat nu de focus weer op Ajax. Voor de winterstop staan er nog twee wedstrijden op het programma. Vrijdag 5 december uit tegen Lierse en 12 december thuis tegen Telstar. ,,Het is weer even omschakelen'', zegt Van Lunteren. ,,Helemaal omdat ik bij het Nederlands elftal rechtsback speel en bij Ajax op ‘10’. Maar we hebben nog een aantal trainingen te gaan tot vrijdag, dus het moet lukken. We willen gewoon zes punten halen uit die laatste twee duels en dan kunnen we lekker ‘winterstoppen’. Dan is het jaar 2014 heel goed afgesloten.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Taart voor de Oranje Leeuwinnen van Ajax. Taart voor de Oranje Leeuwinnen van Ajax.
Op naar het WK in Canada! Op naar het WK in Canada!