Menu

Taart voor Van der Vaart

Voor het eerst deze week was de selectie weer compleet. En dat was wel nodig, want over twee dagen speelt Ajax al tegen NAC in Breda. Voor de jarige Rafael van der Vaart was na afloop van de training taart.

Filipe was donderdag al teruggekeerd uit Brazilië en deed de hele training mee. Dat gold niet voor Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan zette vrijdagochtend pas voet op Nederlandse bodem en werd daarom ontzien tijdens de oefensessie, hij mocht eerder van het veld. Zdenek Grygera trainde apart, evenals Emmanuel Boakye, die omdat Jong Ajax vrij heeft, zijn hersteltraining bij de ArenA afwerkte. Anthony Obodai trainde met de groep, net als Hedwiges Maduro en Rasmus Lindgren. Wesley Sneijder en Tomás Galásek kwamen niet naar buiten.

De partij, negen tegen negen met keepers, werd op het scherp van de snede gespeeld. Van elke partij werd een linker- en een rechtervleugelspeler in een aparte strook aan de zijkant gezet, maar opvallend was dat zij vaak werden overgeslagen. Om de vaart in het spel te houden werd vaker een oplossing gezocht bij een man kort achter degene in balbezit. Rafael van der Vaart vierde zijn verjaardag met een zeer fraai doelpunt: nadat hij zijn directe tegenstander zijn hielen had laten zien, scoorde hij door snoeihard in de kruising in de korte hoek te schieten.

De verslaggevers van Radio TV Noord-Holland waren zo attent geweest een slagroomtaart voor de jarige Ajacied mee te nemen. Omdat Van der Vaart iets eerder het veld mocht verlaten, een groot gedeelte oefende ter afsluiting nog op een aantal standaardsituaties, deelde de jarige job de taart met zijn supporters, die massaal het 'Lang zal hij leven' inzetten.