Menu
Tagliafico: 'Europa laten zien dat Ajax nog steeds sterk is'

Tagliafico: 'Europa laten zien dat Ajax nog steeds sterk is'

Met de uitwedstrijd tegen OSC Lille van komende woensdag voor de boeg nadert de groepsfase van de UEFA Champions League zijn ontknoping. Nico Tagliafico droomt van een scenario als vorig jaar, toen de Amsterdammers met een plaats in de halve finale de hele wereld versteld lieten staan.

"Wat we toen gepresteerd hebben, daar ben ik tot op de dag van vandaag heel trots op", zegt Tagliafico over het afgelopen Champions League-seizoen. "Dat we een stap verwijderd waren van de finale, is iets ongelofelijks en tegelijkertijd iets verschrikkelijks. We stonden op het punt om… of eigenlijk hebben we geschiedenis geschreven. Maar we hadden het ondenkbare kunnen doen."

'Later, als alles bedaard is, denk je rustig na en besef je dat je iets prachtigs hebt bereikt'

De beruchte uitschakeling door Tottenham Hotspur in de halve finale, hakte er bij iedere Ajacied in. Tagliafico: "Een moeilijk moment, heel moeilijk. Alles wat we toen hadden opgebouwd werd in slechts 5 seconden tenietgedaan. Later, als alles bedaard is, denk je rustig na en besef je dat je iets prachtigs hebt bereikt."

Op naar 8e finales
Ajax hoopt dit seizoen opnieuw te overwinteren in de Champions League. Na 4 speelrondes staat de kampioen van Nederland er goed voor. "Ik denk dat dit team er klaar voor is om zich te kwalificeren voor de volgende ronde", zegt Tagliafico. "Daarna zullen we wel zien. We hebben zin om Europa te laten zien dat Ajax nog steeds sterk is, en dat we het in ons hebben om hetzelfde voetbal op de mat te leggen."

Defensive skills by @nico_taglia. ��#UCL #valaja pic.twitter.com/QLvPVOIOvt

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 10, 2019

Bekijk ook: Ten Hag: 'Ajax nu nog moeilijker te verdedigen'

Tekst en beeld: Ajax.nl