Menu

Tahamata toeschouwer tijdens training

De selectie werkte donderdagochtend een training af in vier groepjes. Twee groepjes deden een partijtje, het derde rondde af op doel en het vierde groepje bestond uit vier spelers die geblesseerd zijn. Oud-speler Simon Tahamata was toeschouwer bij de oefensessie.

Team groen, team rood en team geel wisselden elkaar af in de partijtjes. Het team dat het eerste drie keer gescoord had, verhuisde naar de andere kant van het trainingsveld om onder leiding van Wil Coort af te ronden op doel. Het waren team geel (Bergdølmo, Sneijder, Galásek en Van der Meyde) en team groen (Litmanen, Witschge, Pienaar, Zlatan en Chivu) die elkaar het meest afwisselden. Aangezien team groen een man extra had, kon er een bij het partijtje wat uitrusten.

Van Damme, Seedorf, Wamberto en O'Brien werden stevig onder handen genomen door Laszlo Jambor. Er werd niet alleen op conditie getraind, ook de bal was onderdeel van de hersteltraining.

Sikora, de Jong, Stekelenburg, Boukhari en Mendes da Silva verschenen niet op het veld omdat zij vanavond de selectie van John van 't Schip versterken. Jong Ajax strijdt om 18.30 uur de in halve finales van de Amstel Cup voor Beloften met Jong FC Utrecht om een plaats in de finale. Hatem Trabelsi liet zich ook niet zien, de Tunesiër had een rustdag gekregen.

De training werd gadegeslagen door Simon Tahamata. De oud-Ajacied in dienst van GBA, met welke club Ajax een technisch samenwerkingsverband heeft, werd enthousiast begroet door Ruud Krol en Wil Coort. Jelle van Damme kwam ook even speciaal een handje geven. De Belg en Tahamata kennen elkaar nog uit de periode dat Van Damme bij GBA speelde. Over de speler had Tahamata nog een leuke onthulling: Van Damme kan niet alleen goed voetballen, tot zijn vijftiende was de verdediger ook een talentvol wielrenner.