Menu
Tainio kreeg positief advies van Litmanen

Tainio kreeg positief advies van Litmanen

Met een grote glimlach zette Teemu Tainio dinsdagmiddag zijn handtekening onder zijn contract bij Ajax. De 30-jarige Finse middenvelder kijkt er naar uit om in Amsterdam te gaan spelen. De voormalig speler van Sunderland heeft goede verhalen over Ajax gehoord. Onder meer van landgenoot Jari Litmanen en Ajax-coach Martin Jol.

Eerder in zijn voetballoopbaan werkte de 54-voudig Fins international al eens samen met Martin Jol. De coach van Ajax haalde hem een aantal jaren als coach van Tottenham Hotspur naar Londen. ,,Als speler heb ik Jol inderdaad al eerder meegemaakt. Ik zie er naar uit om nu opnieuw met hem te gaan werken.” Andere oude bekenden uit zijn tijd bij de Spurs zijn Mido en Mounir El Hamdaoui. Beide Ajacieden zal hij vanaf nu ook opnieuw tegenkomen. En in de groepsfase van de Champions League zal de voormalig middenvelder van Auxerre ook twee keer zijn andere oude club treffen.

De van Sunderland overgekomen Fin was voor zijn komst naar Ajax al goed op de hoogte van de club. Dit dankzij zijn illustere landgenoot Jari Litmanen. De legendarische nummer 10 van Ajax uit vroegere tijden heeft Ajax’ huidige nummer 19 een positief advies over de club gegeven. Tainio: ,,Ik heb van Jari goede verhalen over Ajax gehoord.”

Ajax' nieuwste aanwinst is net als Litmanen opgeroepen voor de EK-kwalificatieinterland van Finland tegen Nederland op dinsdag 7 september.

Bekijk het volledige interview met Teemu Tainio op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst