Menu
Tainio maakt kennis met Ajacieden

Tainio maakt kennis met Ajacieden

Teemu Tainio heeft donderdag voor het eerst meegetraind met de selectie van Ajax. De 30-jarige Fin, die dinsdag zijn contract onder een eenjarige verbintenis zette, trainde direct voluit mee. Hij wil snel vorderingen boeken. Zowel sportief als op taalgebied.

De bulderlach van Luis Suarez was tot ver over het complex van sportcomplex de Toekomst te horen. De aanvoerder van Ajax had donderdagochtend duidelijk plezier tijdens de training. De jonge vader heeft deze dagen, in tegenstelling tot veel van zijn collega’s, geen interlandverplichtingen en kan zich daardoor in alle rust op Ajax - Willem II (zaterdag 11 september, 18.45 uur) voorbereiden. Die wedstrijd wordt zijn honderdste competitieduel voor Ajax.

Landgenoot Nicolas Lodeiro werkte net als Thimothée Atouba en Rasmus Lindgren een individueel programma. Van het kwartet herstellende Ajacieden meldde alleen keeper Kenneth Vermeer zich niet buiten. Lindgren deed naast zijn hersteloefeningen ook aan delen van de groepstraining mee. Daardoor was nieuwkomer Tainio, bij afwezigheid van international Eriksen, niet de enige Scandinaviër bij het partijspel.

Ajax' nieuwste aanwinst Tainio in gesprek met Ajax TV. Ajax' nieuwste aanwinst Tainio in gesprek met Ajax TV.

Naast de internationals, die zich momenteel van Zuid-Korea (Suk) tot Mauritius (Enoh) bevinden, ontbrak ook Martin Jol tijdens de oefensessie. De coach van Ajax volgt een bijeenkomst van de UEFA in Genève.

Aan het einde van de training bracht Fins international Tainio voor de camera van Ajax TV verslag uit van zijn eerste ervaringen bij Ajax. Zijn start wordt deze dagen onderbroken door interlandverplichtingen, al geeft hem dat direct de mogelijkheden om kennis te maken met De Kuip. Later deze maand zal hij daar met Ajax opnieuw naartoe reizen voor de Klassieker tegen Feyenoord. Dinsdag speelt hij met Finland een EK-kwalificatieduel tegen Oranje in het Rotterdamse stadion.

Op de vraag of hij net als landgenoot Jari Litmanen uiteindelijk vloeiend Nederlands zal gaan spreken, antwoordde de middenvelder: ,,Jari sprak het na een jaar, dus ik ga ervoor om het binnen een week te leren. Het volgende interview doe ik in het Nederlands. Tenminste, dat zal ik proberen. Haha.”

Bekijk de - nu nog Engelse - antwoorden van Tainio later deze donderdag op Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

De ervaren Ooijer instrueert zijn jonge teamgenoot Bonevacia. De ervaren Ooijer instrueert zijn jonge teamgenoot Bonevacia.
Atouba zet een sprint aan. Atouba zet een sprint aan.
Lodeiro is herstellende van zijn voetblessure. Lodeiro is herstellende van zijn voetblessure.
Suarez is op weg naar het doel van keeper Bizot. Suarez is op weg naar het doel van keeper Bizot.