Menu
Talent Kishna beleeft geluksdag

Talent Kishna beleeft geluksdag

In de werkkamer van Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog hangt een prettig gespannen sfeer. Ricardo Kishna (16) is het stralende middelpunt en de voornaamste ‘spanningsbron’. Een eerste Ajax-contract is ook niet niks. Voordat de aanvaller de verbintenis - die loopt tot en met 30 juni 2014 en ingaat per 1 juli 2011 - signeert, spreken Van den Boog en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink eerst mooie woorden.

,,We zijn altijd trots als een jonge gast zijn eerste contract tekent’’, spreekt Van den Boog de kersverse contractspeler vaderlijk en trots toe. ,,Jij bent er jong bij en hebt het zelf verdiend. Nu is het belangrijk om, niet zoals vroeger tussen de vier lichtmasten, maar hier in de ArenA tussen de tribunes te komen. Ajax zal er alles aan doen om het tot een succes te maken. Dit contract bewijst dat je goed kunt voetballen. Als je gewone dingen normaal blijft doen, ga je het redden. De steun van je ouders en zaakwaarnemer - zij kunnen je een spiegel voorhouden – is daarbij belangrijk. Nu is het belangrijk dat het ‘hier’ ook goed gaat.’’

Bij het uitspreken van ‘hier’ legt Van den Boog de vinger op zijn rechterslaap. De boodschap is glashelder: met beide kicksen op het gras blijven staan en vooral keihard blijven werken. Het is een boodschap die elke jeugdspeler meekrijgt.

Ricardo Kishna wordt toegesproken door hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink. Ricardo Kishna wordt toegesproken door hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink.

De geboren Hagenaar ontdooit letterlijk als hij wordt toegesproken door eerst Van den Boog en later ook Olde Riekerink. Niet dat de ‘klassieke linksbuiten’ uit de B1 stijf heeft gestaan van de spanning. ,,Dit is gewoon een heel speciale dag’’, licht Kishna zijn vrijdag de dertiende na afloop zelf toe. De symbolische ongeluksdag is voor de 16-jarige een onvervalste geluksdag. ,,Natuurlijk ben ik trots op dit eerste contract. Ik hoop dat ik een mooie tijd tegemoet zal gaan.’’

Olde Riekerink hamert er vooral op dat hij de komende weken en maanden ‘dichtbij zijn team en medespelers moet blijven.’ Het hoofd van de jeugdopleiding snijdt er een pijnlijk onderwerp mee aan. Maar aan de zware knieblessure waarvan de jeugdinternational nu revalideert valt niet te ontkomen. Naast de twee operaties die hem nog wachten (Kishna kampt met een kwetsuur aan zijn rechterknie) zal de totale hersteltijd nog minimaal zes maanden vergen.

,,Het proces dat je nu ingaat is ook belangrijk’’, vertelt Olde Riekerink, met een verwijzing naar het 'dichtbij blijven'. ,,Wij geloven in elk geval in jou. Dit contract is het bewijs van ons geloof dat je het gaat halen.’’ Wat volgt is een korte omschrijving van de voetballer-Kishna. Naast linksbuiten kan de Hagenaar, die negen jaar speelde bij ADO Den Haag, ook uit de voeten als aanvallende middenvelder. Olde Riekerink: ,,Je hebt je hier bij Ajax heel goed ontwikkeld. En je bent creatief. Kenmerk van een goede speler is dat hij op meerdere plekken inzetbaar is.’’

Kishna hoort het inmiddels glimlachend aan. De spanning heeft plaats gemaakt voor ontspanning. Als de tiener enkele minuten later zijn eerste contract tekent, toont Kishna zijn stralendste lach. Vader Dennie, moeder Brenda, oom Michel en zusje Indra lachen met de Ajacied mee.

Ajax TV was ook aanwezig bij de contractondertekening van Kishna. Houd Ajax TV in de gaten voor een interview met de Ajacied!

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De aanvallert toont zijn breedste lach bij de ondertekening van zijn eerste Ajax-contract. De aanvallert toont zijn breedste lach bij de ondertekening van zijn eerste Ajax-contract.
Proosten op een hopelijk succesvolle voetbaltoekomst! Proosten op een hopelijk succesvolle voetbaltoekomst!