Menu
Talent Klaassen in bijzonder rijtje

Talent Klaassen in bijzonder rijtje

Davy Klaassen heeft maandagavond een eervolle prijs in ontvangst genomen. De Ajax-middenvelder werd tijdens het Voetballer van het Jaar Gala gehuldigd als Talent van het Jaar. Klaassen ontving deze eervolle prijs uit handen van zijn vader. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar en Christian Eriksen die de prijs ook al eens wonnen.

Als Talent van het Jaar mag de 21-jarige Klaassen een naar hem vernoemd Cruyff Court laten aanleggen. Via Twitter liet de international eerder op de dag al weten dat hij daar een mooie locatie in zijn geboortestad Hilversum voor op het oog heeft.

De vakjury voor deze talentenprijs bestond uit Ajax-trainer Frank de Boer, PSV-coach Phillip Cocu, voormalig bondscoach Bert van Marwijk, Willy Dullens, Jan van Halst, Ron Jans, Wim Jonk, Ronald Koeman, Youri Mulder en Johan Cruijff, de naamgever van de prijs. Aan de hand van 14 criteria werd Klaassen uiteindelijk boven de andere kandidaten - waaronder bijvoorbeeld Memphis Depay - verkozen. Die criteria liepen uiteen van trappen, koppen en creativiteit tot persoonlijkheid en sociale betrokkenheid.

De hoofdrol tijdens het 33ste Voetballer van het Jaar Gala was uiteraard weggelegd voor Daley Blind. De kersverse aanwinst van Manchester United nam de Gouden Schoen in ontvangst. Blind werd afgelopen seizoen als dragende kracht van Ajax tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie uitgeroepen. Het is de derde Gouden Schoen voor de familie Blind aangezien vader Danny er in het verleden ook al twee won.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De hele familie Klaassen was present. De hele familie Klaassen was present.
Presentator Jan Joost van Gangelen in gesprek met Ajax-coach Frank de Boer. Presentator Jan Joost van Gangelen in gesprek met Ajax-coach Frank de Boer.
Talent van het Jaar Davy Klaassen aan het woord. Talent van het Jaar Davy Klaassen aan het woord.
Vader Klaassen spreekt zijn zoon toe. Vader Klaassen spreekt zijn zoon toe.
Een mooie omhelsing tussen vader en zoon Klaassen. Een mooie omhelsing tussen vader en zoon Klaassen.
Davy Klaassen mag als Talent van het Jaar een naar hem vernoemd Cruyff Court laten aanleggen in zijn geboorteplaats Hilversum. Davy Klaassen mag als Talent van het Jaar een naar hem vernoemd Cruyff Court laten aanleggen in zijn geboorteplaats Hilversum.