Menu
Talenten willen zich laten zien

Talenten willen zich laten zien

De jonge talenten Ricardo Kishna, Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald weten deze week de ogen op zich gericht in Turkije. Het drietal krijgt van Frank de Boer de kans om zich te laten zien tijdens het trainingskamp in Belek. Vol verwachting verheugen ze zich op een leerzame week.

De jongelingen Kishna (19), Bazoer (17) en Riedewald (17) treden deze week in de voetsporen van onder anderen Davy Klaassen en Lucas Andersen. Zij waren tijdens de winterse trainingskampen in 2012 en 2013 de benjamins van de groep. Ook ex-Ajacied Christian Eriksen vervulde ooit een dergelijke rol toen hij begin 2010 als 17-jarige A-junior met Ajax mee naar Portugal ging.

Van de drie beloftes heeft alleen Riedewald al zijn debuut in Ajax 1 gemaakt. De verdediger bekroonde zijn eerste optreden ruim twee weken geleden met twee goals tegen Roda JC. Daarmee voorkwam de jeugdinternational duur puntenverlies van Ajax. Zijn uitverkiezing voor het trainingskamp in Turkije is het tweede hoogtepunt in korte tijd.

De jongelingen Kishna, Bazoer en Riedewald met de nieuwe WK-bal van adidas aan hun voeten. De jongelingen Kishna, Bazoer en Riedewald met de nieuwe WK-bal van adidas aan hun voeten.

Hoog in de lucht tussen Amsterdam en Antalya gingen de gedachten van de talenten al even naar de trainingsweek in Turkije. Dat uitgerekend de jongelingen op rij 16 achter alle andere spelers gingen zitten, was volgens Kishna puur toeval. ,,Het ging in ieder geval niet automatisch omdat we de jongsten zijn. Er was daar ter hoogte van de vleugels veel beenruimte, dus het leek ons een mooie plek om te gaan zitten.”

Afgelopen zaterdag vierde Kishna zijn 19de verjaardag. Enkele dagen eerder kreeg de linksbuiten van De Boer te horen dat hij mee mocht naar Turkije. Een mooier verjaardagscadeau had hij zich niet kunnen wensen. ,,Het zal een leerzame week worden. Hopelijk ga ik hier tijdens het trainingskamp in Belek een paar mooie momenten meemaken. Ik ben nieuw, dus ik zal goed op alle andere jongens gaan letten. Het is voor mij niet de eerste keer dat ik met Ajax 1 train, maar een trainingskamp als dit heb ik nooit eerder meegemaakt. Dit is toch wel even iets anders dan een training op de Toekomst.”

Voor Bazoer is het de tweede keer dat hij een week de tijd krijgt om zich te laten zien. Een halfjaar geleden was de middenvelder er voor het eerst bij tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. ,,Hoewel dit voor mij de tweede keer is, voel ik me sterk verbonden met de andere debutanten tijdens dit trainingskamp. Ik voel met nog een nieuweling.”

Tijdens het trainingskamp liggen de debutanten Riedewald en Kishna samen op een kamer. Bazoer deelt zijn kamer met Lesly de Sa. Terugkijkend op het afgelopen halfjaar heeft Bazoer naar eigen zeggen heel grote stappen gemaakt. ,,Ik heb met Jong Ajax veel duels in de Jupiler League gespeeld. Daar heb ik veel van geleerd. Ik heb zowel aanvallende middenvelder als verdedigende middenvelder gespeeld. Ik heb laten zien dat ik op verschillende posities uit de voeten kan. Daarnaast is mijn handelingssnelheid een stuk hoger geworden. En ik ben er fysiek ook enorm op vooruitgegaan tijdens het afgelopen halfjaar. Tussen het trainingskamp in Oostenrijk en nu zit daarom een groot verschil voor mij. Ik wil me deze week echt laten zien aan de trainer.”

Kishna koestert op zijn beurt dat hij sinds een halfjaar weer volledig fit is. ,,Nadat ik in 2011 mijn eerste contract bij Ajax tekende ging het aanvankelijk niet goed vanwege blessures. Sinds begin dit seizoen ben ik helemaal terug. Gelukkig heb ik in de afgelopen maanden geen terugval gehad. Ik kom steeds beter in mijn ritme en benader langzaam weer mijn oude vorm. Dankzij het ritme van trainen en wedstrijden spelen ben ik weer in een bepaald flow gegroeid. Ik ben blij dat ik weer helemaal fit ben.”

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst