Menu

Talentendag HFC Haarlem in samenwerking met Ajax

HFC Haarlem houdt op 23 maart de jaarlijkse talentendag in samenwerking met Ajax. De Amsterdamse club heeft sinds maart 2001 een samenwerkingsverband op voetbaltechnisch gebied. En deze lijkt zijn vruchten af te werpen, want HFC Haarlem kreeg dit jaar zijn derde ster voor het certificaat voor de jeugdopleiding. Hoofd opleiding van Haarlem, Edmond Claus, is verheugd met de ster, maar streeft naar meer.

“We zijn heel erg blij met de ster die we van de KNVB hebben gekregen. Het geeft aan dat we op de goede weg zitten, maar we streven naar het maximale van vier sterren”, vertelt Claus, die eerder acht jaar werkzaam was in de jeugd van Ajax.

Een van de initiatieven die Haarlem inmiddels heeft doorgevoerd is de uitbreiding van de jeugdopleiding met een E1- en E2-elftal. Daarnaast wil Claus het tweede elftal binnen Haarlem belangrijker maken en de trainersstructuur verbeteren door bijvoorbeeld trainers van de Haarlem-jeugdopleiding te laten meedraaien bij verschillende elftallen. “Al deze initiatieven moeten onder andere leiden tot een basis waarop spelers zich kunnen ontwikkelen en mogelijk kunnen doorstromen naar de jeugdopleiding van Ajax of kunnen eindigen in het betaald voetbal.” AZ-speler Barry van Galen en Khalid Boulahrouz (HSV) zijn exponenten van de Haarlem-jeugdopleiding.

Ook de doorstroming vanuit Haarlem naar de Ajax-jeugdopleiding is geen onmogelijk opgave. In het seizoen 2003-2004 ontwikkelden zes spelers uit de Haarlem-jeugdopleiding zich zo goed dat ze nu op De Toekomst hun opleiding vervolgen. “En dit jaar is er een E-en B-pupil doorgestroomd naar Danny Blind”, vertelt de voormalige hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town, “maar het gebeurt ook wel dat een speler van Ajax bij Haarlem komt, omdat het niveau voor hem in Amsterdam nog net iets te hoog is. Soms maken ze na verloop van tijd de stap weer terug.”

Wanneer je als jeugdspeler ook kans wil maken op een mooie carrière als voetballer dan kun je je opgeven via de website van HFC Haarlem.

Naar de website van HFC Haarlem >>