Menu
Talentendagen 2007 gestart

Talentendagen 2007 gestart

De Toekomst staat deze week (bijna) helemaal in het teken van de Talentendagen. Dit jaar tonen ruim twaalfhonderd E- en F-pupillen hun voetbalkunsten aan de Ajax-trainers en -scouts.

De jaarlijkse Talentendagen hebben veel weg van een familie-uitje, weet Hoofd Jeugdopleidingen John van den Brom. ,,Ouders, oma’s en opa’s komen allemaal kijken hoe hun jongen het er hier vanaf brengt’’, vertelt Van den Brom. Tussen tien uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags spelen telkens weer nieuwe lichtingen voetballertjes hun partijtjes. Rondom het kunstgrasveld houdt een legertje Ajacieden alle verrichtingen in de gaten. Een voetbalveld verderop werken de keepers hun training af.

De Ajax-trainers en -scouts houden de verichtingen op het veld goed in de gaten. De Ajax-trainers en -scouts houden de verichtingen op het veld goed in de gaten.

Alle trainers en scouts hebben een formulier waarop aantekeningen gemaakt kunnen worden. Aan het einde van de dag worden alle notities vergeleken. De meest genoteerde spelertjes ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een tweede selectieronde. Dat de Talentendagen niet voor niets zijn, bewees de editie van 2006. Van den Brom: ,,Na de Talentendagen van 2006 hebben we zes spelers aan onze jeugdopleiding kunnen toevoegen. De deelnemers aan de Talentendagen komen van verre. Sommige spelertjes en hun familie wacht aan het einde van de dag nog een flinke reis naar huis. Uiteindelijk wil iedere voetballer toch zijn kans pakken. Waar we op scouten? Technische vaardigheden zijn natuurlijk belangrijk. In het moderne voetbal is snelheid ook bepalend.’’