Menu
Talentendagen van start

Talentendagen van start

Op de Toekomst zijn maandag de jaarlijkse talentdagen van start gegaan. Deze week proberen ongeveer 700 talentjes zich in de kijker te spelen van hun favoriete voetbalclub. Ajax-scouts, jeugdtrainers, ouders en verzorgers houden langs de kant nauwlettend de voetbalkunsten in de gaten.

Maandag waren de allerjongste deelnemers aan de beurt. Voetballers met als geboortejaar 2006 of 2007 deden hun uiterste best om op te vallen bij de kritische Ajax-scouts. Vooraf werden ze welkom geheten door jeugdtrainer Heini Otto. ,,Lekker voetballen en niet nerveus zijn”, gaf hij de spelers mee. ,,Jullie zijn allemaal aanwezig bij de ‘talenten’-dagen dus jullie zijn in principe al talent. Maar bij Ajax zoeken we naar de allerbeste talenten, dus doe jullie best!”

Vervolgens kreeg de eerste lichting talentjes een klein uur om zich te bewijzen. Na de warming-up werden op een kwart veld drie potjes van achttien minuten gespeeld. Langs de kant stonden drie Ajax-scouts. Zij letten vooral op of de basistechniek bij de talentjes in orde is. Maar ook beleving speelt een grote rol bij de selectieprocedure.

De spelertjes dromen allemaal van een carrière bij Ajax, toch wordt maar een handjevol talenten uitgenodigd voor een vervolgtraject. Dat doet niets af aan de ervaring van de deelnemers. Het is sowieso voor iedereen een hele beleving om een keer te mogen trainen bij Ajax. Daarnaast krijgen alle voetballertjes na afloop een mooie Ajax-tas met daarin een aantal cadeautjes, zoals een Ajax-vaantje en een exemplaar van het Ajax-magazine 1900. En wie weet dat sommigen toch in de voetsporen treden van Rafael van der Vaart, John Heitinga, Gregory van der Wiel of Stefano Denswil. Ook zij stroomden ooit via de talentendagen de wereldberoemde jeugdopleiding van Ajax binnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Spanning op de gezichtjes van de deelnemers aan de Talentendagen. Spanning op de gezichtjes van de deelnemers aan de Talentendagen.
In de rij bij de inschrijving. In de rij bij de inschrijving.
In totaal komen deze week zo'n 700 talenten naar de Toekomst. In totaal komen deze week zo'n 700 talenten naar de Toekomst.
Opkomst op het veld. Opkomst op het veld.
Iedereen deed zijn uiterste best om een goede indruk achter te laten. Iedereen deed zijn uiterste best om een goede indruk achter te laten.
Het kritische oog van de Ajax-scouts. Het kritische oog van de Ajax-scouts.
Het ging er sportief, maar ook lekker fel aan toe. Het ging er sportief, maar ook lekker fel aan toe.
Zit hier de nieuwe Rafael van der Vaart tussen? Zit hier de nieuwe Rafael van der Vaart tussen?