Menu
Talentendagen voorbij

Talentendagen voorbij

De Talentendagen zitten er weer op. De afgelopen week kregen 1200 jongens de gelegenheid zich te presenteren aan jeugdtrainers en scouts van Ajax.

Samen met zijn collega’s bekijkt hoofd amateurscouting Hennie de Regt deze week welke jongens mogen terugkomen op 14 en 21 maart.
Liefst vier dagen lang hielden de jonge voetballers de Toekomst in hun greep. Van 10.00 tot 16.00 uur vertoonden ze hun kunsten onder het toeziend oog van telkens acht scouts en acht trainers. De Regt verwacht zo’n zestien jongens per leeftijdscategorie te kunnen uitnodigen. Hij zal hen vanaf volgende week, samen met jongens die al eerder zijn gescout, opnieuw beoordelen. Uiteindelijk denkt De Regt dat er drie tot vier jongens per categorie zullen overblijven.
De leeftijdscategorieën waren eerste- en tweedejaars F-jes en eerstejaars E-spelers. In het geval van de doelmannen (200) behoorden ook de tweedejaars E-tjes en eerstejaars D-tjes tot de deelnemers aan de Talentendagen. De Regt: ,,Het is onze ervaring dat jongens vaak voor de positie van doelman kiezen als ze wat volgroeider zijn. Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer zijn hiervan goede voorbeelden. Die deden allebei ooit ook mee aan de Talentendagen.”
Overigens lijkt het tot veel ouders doorgedrongen dat de Talentendagen voor hun zoons een goede opstap kunnen zijn voor een opleiding bij Ajax: de gehele maandag werd het secretariaat gebeld met de vraag of er nog een herkansing was voor jongens die vorige week ziek waren. Helaas. Maar één ding is zeker: volgend jaar zijn de Talentendagen er weer.