Menu

Te gast bij ''Regulier en Dwars''

Ajax-talent Johnny Heitinga was maandagavond samen met Danny Blind, trainer van de A1, te gast bij het programma Regulier en Dwars van AT5. Voor Heitinga was het zijn eerste live-optreden voor de camera's. De internetredactie ging mee naar de studio om te kijken hoe het hem verging.

Heitinga was ruim op tijd aanwezig. Na de schmink was er nog even tijd om te ontspannen. In de ruimte naast de studio werd het wachten makkelijk gemaakt door fijne hangbanken en een televisie. Hij had geen last van zenuwen. Blind was wat verlaat, maar kwam precies op tijd binnenlopen.

Het interview verliep prima. Heitinga bleek in zijn jonge carriere al met een indrukwekkend rijtje trainers te hebben gewerkt: Heini Otto, Jan Olde Riekerink, Ruud Krol, Louis van Gaal en Co Adriaanse om er een paar te noemen. Op de vraag van wie hij nu het meest had geleerd, zei hij niet direct een naam. Wel keek hij naar zijn jeugdidool aan de overkant van de tafel. Daarmee was meteen duidelijk welke trainer hij bedoelde.

Heitinga vertelde over zijn ervaringen als jongeling in de A-selectie van Ajax. Leuk was de anekdote van de eerste keer dat hij met de spelersbus meeging. Hij zocht een willekeurig plekje in de bus en ging zitten. Gelijk kwam er echter een teamgenootje naar hem toe die vertelde dat de gekozen zitplaats niet zo verstandig was. "Het was namelijk de plaats van Fred Grim", lachte Heitinga. "Toen ben ik maar ergens anders gaan zitten en nu is mijn plekje bij de ingang".

Met een tevreden grijns op zijn gezicht kwam Heitinga na afloop de studio weer uitlopen. "Een half uur gaat snel voorbij zeg", was zijn eerste reactie. Hij mocht, samen met zijn vroegere trainer Blind, meteen doorlopen naar de schminkkamer. Daar werd de make-up weer van zijn gezicht gepoetst. "Ik krijg er toch geen bultjes van, he?", vroeg de jongeling bezorgd.

Van te voren had Heitinga dan wel geen plankenkoorts, eenmaal aan tafel met alle camera's om hem gericht, voelde hij toch wel wat gezonde spanning. "Ik hoopte vooral dat ik geen rare dingen zou zeggen", aldus de jongste van de twee gasten.

Ook Blind werd afgeschminkt. In de deuropening kijkt de pupil van de trainer toe. Voor Heitinga zit zijn eerste interview voor live-televisie erop. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat Heitinga te gast is in de media. "Ik vond het echt heel leuk", aldus de Ajacied.