Menu

Team Geel heeft de beste koppers

Ajax trainde donderdagmiddag voor de tweede keer die dag. De selectie werkte eerst ruim een uur aan de fysieke gesteldheid in het krachthonk, alvorens nog even de spieren los te maken met wat handbal- en kopspelletjes.

Ronald Koeman en zijn trainersstaf lieten de Ajacieden op het kunstgrasveld eerst wat potjes handballen, waarbij de enige opdracht was elkaar de bal toe te spelen. Intussen gingen doelmannen Hans Vonk en Maarten Stekelenburg aan de zijkant van het veld aan de slag met keeperstrainer Wil Coort.

Tomás Galásek ontbrak donderdagmiddag op het veld. De Tsjechische midenvelder kreeg rust omdat hij wat lichte klachten had.

Na het handballen kregen de twee teams een keeper toegewezen. Omdat door het ontbreken van de aanvoerder er nog maar 17 spelers waren, was Wesley Sneijder de enige met een oranje hesje. Hij was elke keer bij de partij in balbezit.

Nu mocht er alleen maar koppend overgespeeld en gescoord worden. De beide keepers probeerden met lange uitworpen meteen hun spitsen aan te spelen, maar vooral in het begin gooiden zij de bal in een keer in het doel en op die wijze kon niet gescoord worden.

Na doelpunten van onder anderen Yannis Anastasiou, Rafael van der Vaart (uit een 'kop-penalty'), Nicolae Mitea, Hatem Trabelsi en Daniël de Ridder stond het na een aantal partijtjes gelijk. Koeman besloot tot een laatste wedstrijdje, waarin het eerst gescoorde doelpunt de beslissing zou brengen.

Het was uiteindelijk geel, het team met de meeste basisspelers van voor de winterstop, die via Van der Vaart de overwinning naar zich toetrok. Van der Vaart werd bedolven door zijn blije medespelers en het gele team poseerde als voor een echte kampioensfoto.