Menu
Team Lobont sterkste op klein veld

Team Lobont sterkste op klein veld

Het fanatisme spatte van de Ajacieden af deze donderdagochtend. Met een op het lijf geschreven training prepareerden de mannen zich voor het aanstaande competitietreffen met NEC. Wetende dat ook dan de ruimtes klein zullen zijn, bonden vier zestallen de strijd aan met elkaar.

Ruud Krol en Tonny Bruins Slot lieten zich goed horen deze ochtend. ,, Je moet geen bal voor je eigen doel langs spelen. Dat kan natuurlijk helemaal niet, zo krijg je een goal tegen", schreeuwde Krol zijn pupillen toe. Bruins Slot wilde meer intuïtieve handelingen zien. ' Je moet niet teveel nadenken, dat doe je maar in de kleedkamer', coachte hij zijn spelers.

Na de vrije woensdag moesten de spelers deze training hun voetballende kwaliteiten aanspreken. En dat ging ze goed af. Kenneth Vermeer was als vierde keeper bij de groep gehaald, zodat elk team een echte doelman kon opstellen.

Al in de eerste wedstrijd liet Oranje zien dat er vandaag rekening met hen gehouden moest worden. Op Bogdan Lobont, Hatem Trabelsi, Rafael van der Vaart, Nourdin Boukhari, Nigel de Jong en Mauro Rosales stond geen maat. Het arme groen - Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Hedwiges Maduro, Ryan Babel, Steven Pienaar en Yannis Anastasiou - werd in de eerste partij met 5-1 hardhandig opzij gezet.

Wesley Sneijder hield met zijn team geel de Vermeer-brigade op 5-5.

Hoe langer de training duurde, hoe minder goals er in de partijtjes vielen. Maar sommige doelpunten waren om van te watertanden. De mannen hadden kennelijk de afgelopen avonden voor de televisie doorgebracht. Want er waren imitaties genoeg te zien van de goals van Hernan Crespo en Damien Duff.

Mooier nog dan welk doelpunt ook dinsdag en woensdag was de diagonale pegel van Mauro Rosales tijdens een partijtje.

Omdat oranjeklant Hatem Trabelsi in het duel tegen team geel een zware overtreding beging op een speler van geel, kreeg die ploeg van scheidsrechter Bruins Slot na afloop van de partij nog twee penalty's te nemen. Wesley Sneijder mocht de stand naar 4-4 tillen, maar Bogdan Lobont keerde de strafschop van de middenvelder. Vervolgens legde Charisteas aan voor de tweede poging en de Griek schoot zijn team wel naast Oranje. Dat was evenwel niet genoeg om dat team van de 'toernooizege' af te houden.