Menu

TEC heeft geen geheimen voor Van 't Schip

Jong Ajax treft donderdag om 18.00 uur TEC in het kader van de tweede ronde van de Amstel Cup. Jong Ajax bereikte die tweede ronde door een late zege op IJsselmeervogels. Trainer John van 't Schip blikt vooruit. ,,TEC is een fysiek sterke ploeg. De wedstrijden die we dit seizoen al tegen hoofdklassers hebben gespeeld, hebben duidelijk gemaakt dat het niet gemakkelijk zal worden."

De Tielse Eendracht Combinatie speelt voor het derde seizoen in de hoofdklasse van het amateurvoetbal. Dit seizoen behaalden de Tielse voetballers wisselende resultaten. Na drie remises (tegen Argon, AFC'34 en Kranenburg) kwam vorige week de eerste zege op S.V.V.S.M.C.

John van 't Schip heeft de ploeg zelf in actie gezien tegen Argon en heeft zich door diverse mensen binnen het amateurvoetbal laten informeren. ,,Ze zijn fysiek sterk, hebben een goede organisatie en ze proberen vanuit een gesloten verdediging of middenveld druk te zetten. Hun spelverdeler is een goede voetballer, die nog zaalvoetbalinternational is geweest. Daarnaast heeft TEC veel lengte in de ploeg, waardoor ze bij spelhervattingen gevaarlijk zijn. Wij moeten dus attent zijn en geen corners of vrije trappen weggeven."

De trainer van Jong Ajax prijst zich en zijn team gelukkig dat al diverse hoofdklassers dit seizoen hun pad kruisten. ,,Hoewel TEC heel anders speelt dan ADO'20, IJsselmeervogels of AFC'34 hebben de spelers kunnen ondervinden dat die wedstrijden niet zomaar worden gewonnen. De spelers zijn zich ook bewust dat het geen gemakkelijke opgave wordt. Ik vind wel dat we gezien onze status deze bekerwedstrijd moeten winnen. Dan kom je een ronde verder, krijg je meer aandacht, meer pers en misschien een nog meer aansprekende tegenstander."

Maar eerst moet TEC worden geklopt. ,,Hun resultaten in de competitie geven aan dat ze niet makkelijk punten halen, maar ook dat ze niet snel verliezen. Wij zullen voetballend beter zijn, maar bij TEC spelen jongens met ervaring, die of net geen profvoetballer zijn geworden, of al jarenlang meelopen. Zij zijn verder in het praten en organiseren binnen het team. Daarmee zouden ze een jonge ploeg kunnen ontregelen, maar daar heb ik de jongens voor gewaarschuwd. Wij zijn sneller, atletischer en kunnen beter voetballen, maar dat is geen garantie dat je die wedstrijd wint."

Aandachtspunten op de training waren vooral een hoog baltempo en de tactiek. ,,We moeten oppassen dat we niet uit de organisatie gaan lopen. We moeten scherp zijn. Hoe langer het 0-0 blijft, hoe meer dat in het voordeel van TEC zal werken."

Afwezig zijn Jerold Promes wegens een schorsing en Gabriël Mofokeng en Robert Zwinkels wegens blessures. Michael Krohn-Dehli ontbreekt omdat hij met het Deense nationale jeugdteam op pad is.