Menu

Technische hoogstandjes op uitlooptraining

Op de ochtend na de wedstrijd tegen Inter mochten de basisspelers het rustig aandoen. Al werd hun technisch vermogen nog wel even op de proef gesteld. De reserves gingen er vol tegenaan.

Na de gezamenlijke warming-up werd de groep gesplitst. De spelers die tegen Internazionale reserve waren speelden een fanatieke partij op een klein veld. Ook Zlatan Ibrahimovic deed met de reseves mee. De Zweed kon eindelijk weer met de groep meetrainen.

Steven Pienaar bleef binnen in het krachthonk. De Zuid-Afrikaan had wat schoppen gekregen van de Italianen en werd maandag ontzien. André Bergdølmo wordt geplaagd door een voetblessure. De Noor verrichtte wat loopwerk. Jari Litmanen mocht het rustig aan doen. Samen met Nigel de Jong, die verder aangepast trainde en voornamelijk loopoefeningen deed, werd de Fin bij de basisspelers ingedeeld die baloefeningen uitvoerden.

De 'uitlopers' moesten in tweetallen tegenover elkaar staan en op verschillende manieren de bal naar elkaar toespelen zonder dat die de grond raakte. De trainers verhoogden de moeilijkheidsgraad door op een bepaald moment elk tweetal met twee ballen te laten werken.

Dat bleek voor de toch technisch zeer vaardige Ajacieden nog een hele klus. Na een aantal minuten oefenen moest elk duo aan de rest laten zien hoe goed ze de materie beheersten. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart slaagden in om de twee ballen drie keer over te spelen. Ook Wesley Sonck en Julien Escudé klaarden de klus.

Daarna was hun training voorbij. Sommigen verlieten het veld, anderen lieten zich nog even in het gras vallen om de verrichtingen van hun teamgenoten te aanschouwen. Met uitzondering natuurlijk van Litmanen, die een rij ballen voor zichzelf klaarlegde en geruime tijd zijn eigen trainingsvormen afwerkte.