Menu
Technische staf Ajax Vrouwen compleet

Technische staf Ajax Vrouwen compleet

De technische staf van het vrouwenelftal van Ajax is compleet. Nadat eerder al de komst van Marleen Molenaar (manager vrouwenvoetbal), hoofdtrainer Ed Engelkes en fysiotherapeut Eva Blewanus bekend was, zijn daar inmiddels drie namen aan toegevoegd. Assistent-coach Benno Nihom (25), keeperstrainer Sjoerd Woudenberg (25) en elftalleider Henk Heijt (59) maken de staf compleet.

Henk Heijt is geen onbekende binnen Ajax. De voormalig profvoetballer maakte op 11-jarige leeftijd zijn entree in de jeugdopleiding van Ajax. Met een profcontract op zak, maakte hij later de overstap naar België waar hij achtereenvolgens jarenlang voor KV Oostende, AA Gent en Germinal Beerschot uitkwam. Eenmaal terug in Nederland stortte hij zich op het trainersvak. Zo werd hij onder meer algeheel kampioen van Nederland met de Ajax-amateurs (2000-2002). Later had hij ook Pancratius onder zijn hoede.

Met zijn ruime bagage als profvoetballer en amateurtrainer maakte hij jaren geleden de overstap naar het vrouwenvoetbal. ,,Via mijn dochter kwam ik destijds bij DCG terecht. Zo ben ik er uiteindelijk ingerold”, zegt de elftalleider, die ook de vrouwen van Buitenveldert en Fortuna Wormerveer heeft getraind. ,,In mijn nieuwe rol bij Ajax Vrouwen komen veel dingen samen. Ajax, het vrouwenvoetbal en niet te vergeten de nieuwe BeNe League. Vanwege mijn jarenlange ervaring en contacten in België kijk ik er naar uit om na de winterstop met Ajax naar België te gaan. Bovendien denk ik met mijn ervaring binnen Ajax de integratie van het vrouwenvoetbal op een positieve manier te kunnen beïnvloeden.”

De Ajax Vrouwen spelen hun thuiswedstrijden op de Toekomst. De Ajax Vrouwen spelen hun thuiswedstrijden op de Toekomst.

Benno Nihom is afkomstig van AFC. De 25-jarige Amsterdammer heeft zeven jaar lang vrijwel alle jeugdselecties van de Amsterdamse amateurclub getraind. Ook was hij als scheidsrechter op weg naar het betaald voetbal. Vanuit die rol was hij onder andere al eens vierde official bij een vrouweninterland. ,,En ik heb in de toenmalig hoofdklasse verschillende vrouwenwedstrijden gefloten.” Met zijn overgang naar Ajax hoopt de ambitieuze Nihom zijn ervaring in het trainersvak uit te breiden. Mede daarom is hij blij dat hij de rechterhand van hoofdtrainer Ed Engelkes wordt. ,,Ik kijk ernaar uit om me onder de hoede van zo’n ervaren coach verder te ontwikkelen. Bovendien was ik na zeven jaar AFC toe aan een nieuwe uitdaging. Als Amsterdamse jongen had ik me bij Ajax geen mooiere uitdaging kunnen wensen.”

Sjoerd Woudenberg is de nieuwe keeperstrainer van Ajax Vrouwen. De inwoner van Nieuwegein gaat parttime bij Ajax aan de slag. Eerder werkte hij als jeugdtrainer bij KV Mechelen. Bij FC Utrecht heeft hij zijn TC II-diploma gehaald. Ook was hij een jaar in Macedonië actief. Daar trainde hij destijds onder meer doelman Stole Dimitrievski (18) die inmiddels bij Udinese onder contract staat. Ook Woudenberg kijkt er net als leeftijdsgenoot Nihom naar uit om met trainer Engelkes aan de slag te gaan. ,,Daar kan je alleen maar heel veel van leren. Een prachtige kans voor mij om me verder te ontwikkelen. Helemaal bij een nieuw initiatief als het vrouwenteam bij Ajax.”

Marjon van Nielen verzorgt bij thuiswedstrijden het wedstrijdsecretariaat. Als wedstrijdsecretaris van de zaterdagamateurs van Ajax is zij al jarenlang aan de club verbonden. Ajax is verheugd dat Van Nielen zich nu ook voor de vrouwentak gaat inzetten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst