Menu
'Technische staf leverde huzarenstukje'

'Technische staf leverde huzarenstukje'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij de laatste wedstrijd van dit seizoen, Ajax - NEC, is het de beurt aan Van der Sar.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA. Vandaag staat de slotwedstrijd van het seizoen op het programma, Ajax - NEC Nijmegen.

Wij zijn ontzettend blij met de behaalde landstitel. ‘Vier op een rij’: het klinkt ook na een week nog als muziek in de oren. De mensen die ik spreek en die er nauw bij betrokken waren zeggen bijna allemaal hetzelfde: de 30ste was de mooiste en deze 33ste de knapste. Frank en zijn staf hebben echt een huzarenstukje geleverd met een heel jonge selectie waar door transfers, blessures en schorsingen regelmatig gepuzzeld moest worden. Dat de buitenwacht her en der wat minder enthousiast is dan wij zelf zijn, nemen wij ter kennisgeving aan. Met name Marc Overmars heeft duidelijk uitgesproken dat ook wij vinden dat de kwaliteit omhoog moet. Dat doet niks af aan deze prestatie. Het seizoen begon met het winnen van de Johan Cruijff Schaal. We speelden daarna ongeveer vijftig officiële wedstrijden waarvan acht in Europees verband. Het draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van onze spelers. Voor sommigen was het hun eerste landstitel, vier jongens mochten voor de vierde keer de schaal omhooghouden. Een geweldige prestatie.

Bij sport hoort winst en verlies. Dat maakt het zo mooi. Maar als je aan de verkeerde kant van de medaille zit, is het op dat moment een stuk minder leuk. Bij de kampioenswedstrijd vorig jaar tegen Willem II degradeerde onze tegenstander, terwijl wij op dat moment kampioen werden. Vandaag staat misschien een variant op dat scenario op het programma, want NEC staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie. Voor hen is het dus een ontzettend belangrijke wedstrijd.

Als het aan ons ligt gaan we er een mooie avond van maken, waarbij we voor het publiek nog wat leuke extra’s in petto hebben. Met name onze ruim 42.000 trouwe seizoenkaarthouders hebben recht op een feestelijke afsluiting. Ik wil ze op deze plaats namens de club bedanken voor de steun. Ik spreek de hoop en de verwachting uit iedereen ook komend seizoen als seizoenkaarthouder te mogen begroeten.

Vanavond is het streven natuurlijk om een vermakelijke wedstrijd te spelen en winnend af te sluiten. Maar zoals gemeld gebeurt er meer. De ‘Speler van het Jaar’ en het ‘Talent van het Jaar’ worden na afloop van de wedstrijd bekendgemaakt en in het zonnetje gezet. De vlag met de 33ste schaal zal natuurlijk ook worden gehesen. Ook vooraf en in de rust zijn er activiteiten op het veld. Genoeg ingrediënten voor een mooie avond.

Heel veel plezier vanavond bij Ajax.

Edwin van der Sar
Directeur Marketing