Menu
Technische staf verzorgt speciale clinic

Technische staf verzorgt speciale clinic

De technische staf van Ajax verzorgde een speciale clinic voor tachtig medewerkers van de Italiaanse bank Antonveneta, een volle dochter van ABN AMRO. Op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA werkten de Italianen uiteenlopende voetbaloefeningen af.

De bijzondere voetbalclinic maakt deel uit van een gevarieerd programma dat de medewerkers van Antonveneta in Amsterdam afwerken. Naast alle informatieve en culturele activiteiten werken de Zuid-Europeanen ook aan de teambuilding. De tachtig bankmedewerkers dankten de trip naar Nederland aan hun prima prestaties in de eerste drie maanden van dit jaar. In totaal hebben tienduizend mensen een baan bij Antonveneta.

Fred Grim leerde de Italianen afronden. Fred Grim leerde de Italianen afronden.

Keeperstrainer Fred Grim hield zich onder meer bezig met afrondoefeningen. Onder leiding van Alfons Groenendijk speelden de Italianen verschillende korte wedstrijdjes. Hennie Spijkerman en loop- en conditietrainer Laurens Ebben schaafden aan de dribbelkunsten en het uithoudingsvermogen. Hoofdtrainer Henk ten Cate hield bij alle oefenvormen een oogje in het zeil.

,,Het programma beslaat vier dagen’’, vertelt een begeleider van ABN AMRO. ,,We hebben onder meer het hoofdkantoor van ABN AMRO en verschillende musea bezocht. Ook is een toer door de Amsterdamse grachten gemaakt. Maar voor het zover is, krijgen we straks nog een rondleiding door de Amsterdam ArenA. Als shirtsponsor van Ajax is dit dé mogelijkheid om de mensen kennis te laten maken met de club. Voetbal leeft enorm in Italië.’’

Laurens Ebben had verschillende loopoefeningen in petto voor de gasten. Laurens Ebben had verschillende loopoefeningen in petto voor de gasten.
Alfons Groenendijk was de strenge maar rechtvaardige scheidsrechter tijdens de verschillende mini-partijtjes. Alfons Groenendijk was de strenge maar rechtvaardige scheidsrechter tijdens de verschillende mini-partijtjes.