Menu
'Tegen PSV kunnen we een stap zetten'

'Tegen PSV kunnen we een stap zetten'

Aron Winter is sinds dit seizoen hoofdcoach bij Ajax O19. Het hoogste jeugdelftal hoopt zaterdag koploper PSV een gevoelige tik te geven in de strijd om de landstitel. De 50-jarige coach deelt maandelijks zijn ervaringen op Ajax.nl.

De afgelopen maand hebben we met Ajax O19 behoorlijke zaken gedaan in de Nederlandse competitie. We begonnen teleurstellend met een 1-1-gelijkspel tegen AZ. Dat was niet het resultaat waar we vooraf op hoopten, maar we hebben ons in de weken daarna met goede resultaten herpakt.

Door overwinningen op Feyenoord (1-3), NEC/FC Oss (3-0) en FC Utrecht 0-2 zijn we nog vol in de race voor het kampioenschap. Verder blijft ook het bekertoernooi voor O19-ploegen, na de 0-5-zege in de kwartfinale tegen Roda JC, een belangrijke doelstelling voor ons. 

Van middenvelder naar gelegenheidsspits �� Zian Flemming! ⚽️⚽️

Check hier de hele samenvatting van #AjaxO19 ▶️ https://t.co/cmD0ThJCrW pic.twitter.com/lWzGAAaVee

— AFC Ajax (@AFCAjax) March 20, 2017

De mini-Klassieker
Vooral de uitwedstrijd tegen Feyenoord bleek een lastige kluif. Het veld op Varkenoord was slecht en onze tegenstander stapte met verdedigende intenties het veld op. Nadat zij tegen een rode kaart aanliepen, konden we onszelf verwijten dat we de kansen niet goed uitspeelden. 

Pas laat in de wedstrijd wisten we te profiteren van de man-meersituatie, waardoor we nog met 1-3 wonnen. De mini-Klassieker stond bol van de strijd, maar het voetbal dat we lieten zien was ondermaats. We speelden het niet goed uit. Zonde. 

Interlandperiode
Na de overwinning van afgelopen week op Utrecht begon de interlandperiode. Veel talenten van Ajax werden opgeroepen voor de nationale jeugdselecties. Dat aantal ligt bij ons erg hoog, in vergelijking met andere clubs in Nederland. Dat is goed nieuws voor de jeugdopleiding van Ajax. 

Toch blijft de ontwikkeling van de speler bij de club het allerbelangrijkste. Op de Toekomst zijn we een bepaald traject ingeslagen, waar de nationale ploegen soms van afwijken. Daar proberen we duidelijke afspraken over te maken met de bond, met het oog op de fitheid en posities van de spelers.

���� 5-0 ���� 3 Goals ��������

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano17) op

Het is goed om de jongens weer in Amsterdam te hebben. Donderdag is er ontspannen getraind. Tijdens een spannend potje voetvolley namen John Bosman, Richard Witschge en ik het op tegen Zian Flemming, Noa Benninga en Mees de Wit. We verloren met 12-10, dus dat was balen. We gaven een voorsprong weg. Onze nonchalance werd keihard afgestraft.  

'Mooie stap zetten'
We bereiden ons voor op het duel met PSV O19 van komende zaterdag. Ik verwacht een mooie wedstrijd, want beide ploegen strijden voor het allerhoogste, namelijk het kampioenschap. De vorige keer verloren we onterecht, dat zijn we nog niet vergeten. 

Als we winnen dan lopen we uit op PSV, terwijl bij een gelijkspel de ploegen onder ons weer kunnen aansluiten. Wij willen graag kampioen worden en ons kwalificeren voor de UEFA Youth League. Tegen PSV kunnen we een mooie stap zetten, maar het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. 

Slotfase
De laatste fase van de competitie nadert, dus het wordt nu extra spannend. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van veel spelers in het team. Het niveau van sommige talenten is duidelijk gestegen, ten opzichte van het begin van het seizoen.